Son dakika yorumları geldi: Borsa neden düşüyor 16 Nisan 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika yorumları geldi: Borsa neden düşüyor 16 Nisan 2024

Borsa güne düşüşle başladı ve hızlı şekilde başlayan düşüş devam ediyor. Peki borsa neden düşüyor? İşte gelen son dakika bilgileri.

Borsa 16 Nisan 2024 0
Son dakika yorumları geldi: Borsa neden düşüyor 16 Nisan 2024

Borsa neden düştü?

Borsada düşüş bugün de devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre ciddi şekilde düşen borsada birçok hissede devre kesici uygulaması geldi. Peki borsa neden düşüyor? Hisseler neden düştü? Borsa ne olack? İşte gelen son dakika bilgileri.

DEVRE KESİCİ NEDİR?

Borsada anlık yaşanan sert düşüşlerin önüne geçmek, hissedeki özellikle küçük yatırımcıları korumak için devre kesici uygulaması kullanılıyor. Bu uygulama ile 30 dakika boyunca hissede alım satım işlemleri yapılamıyor. 30 dakika boyunca gelen işlem kısıtlaması sonrası hissede manipülatif hareketlerin önüne geçiliyor.

NE OLDU?

Dün 9839 TL seviyesine kadar çıkan Xu100 endeksi, rekor kırarken daha sonra kademeli şekilde düşüşe geçmeye başladı. Dünü eksi ile 9700 TL seviyesinden kapatan Bist100 endeksi, 16 Nisan 2024 tarihine de düşüşle başladı ve kısa sürede yüzde 1.2 düştü ve 9563 TL seviyesine kadar geriledi. Yaşanan düşüşün grafiği şu şekilde:

Yukarıdaki veri, Google'den alınmıştır.

NEDEN DÜŞÜYOR?

İsrail ile İran arasında yaşananan çatışma sonrası düşmesi beklenen borsa, dün artı başladığı günü eksi ile kapattı. İsrail'den gelen savaş açıklamaları ile baskılanan borsada satışlar derinleşirken yatırımcıların riskli piyasalardan kaçarak güvenli yatırım araçlarına yöneldiği, borsanın ise bu nedenle düştüğü belirtiliyor.

İSLAM MEMİŞ, NEDEN DÜŞTÜĞÜNÜ VE TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Ünlü Analist ve Para Piyasaları Yorumcusu İslam Memiş yaptığı son açıklamada borsa için şu yorumları paylaştı: "İran İsrail'in kısmen etkisi var. Yine piyasalar diken üstünde. Gergin bir haftaya başladı. Belirsizlik devam ediyor. Yatırımcılar stres testinden geçecek. Çok aceleci davranmamak lazım. Borsada 9350-9650 veya 9200-9600 aralığını takip edeceğim. Ama düşüş yönlü öngörüm bitmedi. 9 bin puan altına sarkma durumunu halen göz önünde bulunduruyorum. Ben borsada negatif görünümün kısa vadede devam edeceğini tahmin ediyorum. Kısa vadede satışların bittiğine inanmıyorum. Orta ve uzun vadede sorun yok. Borsadaki 9200 seviyesi kritik öneme sahip olacak. 9600 üzerinde tutunursa ne ala"

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7, borsa ve hisseler hakkında yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç