Son dakika: YÖK Pedagojik Formasyon duyurusu yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: YÖK Pedagojik Formasyon duyurusu yayınladı

Son dakika haberi: YÖK'ten Pedagojik formasyon hakkında yeni açıklama geldi. Yayınlanan açıklamada eğitimin detaylarına yer verildi.

Eğitim 3 Ocak 2023 09:21 0
Son dakika: YÖK Pedagojik Formasyon duyurusu yayınladı

Son dakika : YÖK'ten Pedagojik formasyon hakkında yeni açıklama.

Yükseköğretim Kurulu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Pedagojik formasyon yazısına yer verildi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığı'nın Pedagojik Formasyon Eğitimi konulu genelgesi 81 şehre gönderildi. 29 Aralık tarihinde YÖK yoplantısıs yapıldığı bildirilirken öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi konusunda MEB Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantıda görüşülen konularda mutabakata varıldığına yer verildi. 

Söz konusu kararın metni şu şekilde:

Pedagojik formasyon eğitiminde yer alan derslerin eğitime giriş, öğretim ilke ve yöntemleri, sınıf yönetimi, özel öğretim yöntemleri, rehberlik ve özel eğitim, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim psikolojisi ile öğretim teknolojileri ve öğretmenlik uygulaması derslerinin verileceği bildirildi. İşte derslerle ilgili son dakika açıklaması:

Kadın erkek adaylarla bilgi alış veirşi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç