Son dakika: YKS'de bu bölümleri tercih edenlere yan dal ve çift ana dal imkanı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: YKS'de bu bölümleri tercih edenlere yan dal ve çift ana dal imkanı

YÖK'ten bir son dakika haberi geldi: Gelen haberde temel bilimleri tercih eden öğrencilere yan dal ve çift ana dal imkanının getirildiğine yer verildi.

YKS 7 Ağu 2023 08:11 0
Son dakika: YKS'de bu bölümleri tercih edenlere yan dal ve çift ana dal imkanı

YÖK'ten yeni düzenleme geldi. Gelen düzenleme ile temel bilimleri tercih eden adaylara yan dal ve çift ana dal eğitimi yapma imkanının getirildiğine yer verildi.

YÖK tarafından yapılan düzenleme ile birlikte fizik, kimya matematik, biyoloji gibi temel bilimlerle ilgili programları seçecek öğrencilerin mezuniyetten sonra çalışma imkanlarının genişletilmesi planlanıyor. Öğrenciler yan dal ve çift ana dal programlarına kaydolmak için üniversitelere başvuru yapacak. Söz konusu düzenleme 2023 ve 2024 eğitim öğretim yılında uygulanacak. 2023 YKS'ye giren ve tercih yapacak öğrencilerin bu konu ile ilgili açıklamaları seçecekleri programların koşullarına göz atabilecek. Tercihler ilgili üniversitelere yapılacak.

Geçerli olan üniversiteler şu şekilde:

İstanbul Üniversitesi,
Ankara Üniversitesi,
Dokuz Eylül Üniversitesi,
Karadeniz Teknik Üniversitesi 
Çukurova Üniversitesi

Bu üniversitelerin fizik kimya biyoloji ve matematik bölümlerine kayıt yaptıran öğrenciler, aşağıdaki programlarda çift ana dal ve yan dal eğitimi yapabilecek:

bilgisayar bilimleri,
iktisat,
ekonomi,
işletme,
istatistik
ekonometri

Söz konusu yönetmeliğe göre yurt dışında kurulan bir üniversiteden yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının başarı sıralaması şartı aranan bölümlerine yatay geçiş hükümlerini düzenleyen hükümde de düzenleme yapıldı. Öğrencinin yükseköğrenimine başladığı sene, kayıtlı olduğu üniversitenin YÖK tarfından esas alınan aşağıdaki kuruluşların en az üçünde ilk 400'lük dilim içinde yer alması ve ilgili dönem sınıf ve başarı şartlarını taşımaları gerekiyor:

Times Higher Education (THE),
QS World University Rankings,
Academic Ranking of World Universities (ARWU),
CWTS Leiden Ranking

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç