Son Dakika: YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı YKS ek tercih sonuçlarını açıkladı.

Sınav 19 Eylül 2022 17:51 3
Son Dakika: YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2022-YKS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 19 Eylül 2022 tarihinde saat 17.30'dan itibaren öğrenebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

Taban puanlar önümüzdeki saatlerde açıklanacak.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sen git eski barajı geç üstüne örgün okuma üstüne AÖF başvurusu yap sonra onu bile okutmasinlar vay ..... MEB ne hale geldik anlamadım . 250 nedir la AÖF de hayır birde kontenjan problemi var ne yapmalıyız?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen 3.tercih olsun çocuklar yerleşemedi diye çok üzüldü
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belki Allah kabul etmesin 240 puan almışız bir skkm yere yerlestirmediler