Son Dakika: YHS Yardımcı Hizmetler Sınıfına Ek Gösterge Verilecek mi? Açıklama Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: YHS Yardımcı Hizmetler Sınıfına Ek Gösterge Verilecek mi? Açıklama Geldi

Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personellere ek gösterge zammı verilecek mi? Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma Hayatı 6 Haz 2022 19:40 3
Son Dakika: YHS Yardımcı Hizmetler Sınıfına Ek Gösterge Verilecek mi? Açıklama Geldi

Yardımcı Hizmetler Sınıfna ek gösterge açıklaması.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı son dakika açıklamasında ek gösterge düzenlemesine değindi.

İşte Kahveci'nin açıklaması:

"1-Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri ek gösterge konusunun bütün memurların uzun yıllardan gelen beklentisi olduğunu ve yalnızca belli meslek grupları için değil bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğini ifade etmiştik.

2-Kamu görevlilerinin emeklilik sorunlarının başında ek gösterge uygulamasının eksikliğinden kaynaklı sorunların geldiğini özellikle vurguladık. Hazırladığımız kanun teklifi ile soruna bütüncül bir çözüm sunduk. 

3-Ek gösterge rakamlarının hiyerarşik düzene göre belirlenmesi,yardımcı hizmetli personelin faydalanması, emekli maaşları için son derece önemli olan ek gösterge rakamlarının bütün memurlar için 800 puan artırılması ve artışının genele yayılması konularını ısrarla dile getirdik.

4-Gelinen noktada Sayın Cumhurbaşkanının bütün memurların ek gösterge rakamlarının 600 puan artırılacağı ve hali hazırda ek göstergesi 3000 olan tüm kamu çalışanlarının 3600’e yükseltileceği,

5-Hiyerarşik dengenin korunacağı, yardımcı hizmetlilere de ek gösterge verileceği ve idareci konumundaki personelin ek gösterge rakamlarının düzenleneceği yönündeki açıklaması taleplerimizin karşılık bulduğunu göstermektedir.

6-Yapılacak düzenlemenin detayları tam olarak belli olmasa da açıklamalardan, ek göstergeye bağlı tazminat yansıtma oranlarının değiştirilmeyeceği sonucu çıkmaktadır.

7-Bu durum, ek göstergesi 3000’den 3600’e yükselecek olan personelin sorunlarını çözse de ek gösterge rakamı 3600’ün altındaki memurlar aleyhine var olan dengesizliği azaltmayacaktır.

8-Memurların ek gösterge ve emeklilik sorunlarının tamamen çözülmesi için ek göstergesi 3600’ün altında kalan personelin tazminat yansıtma oranları mutlak surette yeniden ele alınmalı ve yükseltilmelidir.

9-Ek gösterge konusunda ortaya koyduğumuz sorunun kamu çalışanlarının gündeminden bütünüyle çıkması için düzenleme TBMM gündemine geldiğinde tazminat yansıtma oranlarının da düzeltilmesi konusunda girişimlerde bulunacağımız bilinmelidir."

YHS 'YE EK GÖSTERGE VAR MI?

Kahvecinin açıklamasına baktığımızda yardımcı hizmetler sınıfındaki personellere de ek gösterge geldiği görüldü. 

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1965 yılı şartlarına göre tanımlanan “Yardımcı Hizmetler Sınıfı”, aradan 52 yıl geçtikten sonra anlamını yitirmiştir, sözkonusu ihtiyaç ortadan kalkmıştır ve yardımcı hizmetler sınıfına yüklenen görevler halen taşeron işçilerince yerine getirilmektedir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bizler çoğumuz ünv mezunuyuz bırakın bu palavraları biz icraat istiyoruz mhp nin sözü vardı kadro ne oldu kocaman bir FISSSSSSS çıktı hiç önemli değil bunun 2023 var yakındır oy yok taşaron bizi geçti maaş ta ve kadro verildi yhs ye yok oy da yok.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizler GHS geçmek istiyoruz çoğumuz ünv mezunuyuz bu zamana kadar hep mahrum olduk bizler hiç ek göstergeden yararlanamadık bie sadece 600 ek gösterge verilecekse hiç bir anlamı yok egitimimizle hangi ek göstergede oimamız gerekiyorsa önce o verilmeli sonra 600 ek gösterge eklenmeli bu adaletin saglanmasını istiyoruz saygılarımla