Son Dakika: Yeniden Patlayan Korona Vakalarında İlk Tedbir Sonrası Maske Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Yeniden Patlayan Korona Vakalarında İlk Tedbir Sonrası Maske Açıklaması Geldi

Türkiye'de son bir hafta içinde vaka sayıları ciddi oranda yükseliş gösterdi. Yaşanan yükseliş sonrası ilk tedbir kararı gelirken maske kısıtlaması yeniden gündeme gelebilir.

Sağlık 22 Tem 2022 08:55 4
Son Dakika: Yeniden Patlayan Korona Vakalarında İlk Tedbir Sonrası Maske Açıklaması Geldi

Koronada günlük vaka sayısı ortalaması 30 bini geçti. 

Koronavirüste son günlerde vaka sayısı artışı var. Açıklanan son verilere baktığımızda 11 ile 17 Temmuz tarihleri arasında Türkiye genelinde 226 bin 532 vaka geldiği görüldü. Haftalık ortalamaya vurduğumuzda günlük her gün 32 bin 300 civarında vaka olduğu görülüyor. Vefat sayısında da geçen haftaya göre ciddi yükseliş oldu. 20'lerde seyreden haftalık ölüm sayısı 96'ya kadar çıktı. Buna göre şu anda Türkiye'de ortalama 14 kişi vefat ediyor.

Uzmanlar, bu şekilde vakaların devam etmesi durumunda haftalık 400 binlerin görülebileceğini söyledi. Test yapılan kişilerde pozitif çıkma oranının da yüzde 30'ları aşması ile birlikte vakaların daha da artacağı gözlemleniyor. 

MASKE GELEBİLİR

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada vakaların bu şekilde devam etmesi durumunda yeni kısıtlamaların gelebileceği bildiriliyor. Yakın zamanda bir kısıtlama getirilmesi planı yok. Ancak toplu taşımalarda maske kısıtlamasının yeniden getirilmesi bekleniyor. Uzmanlar, toplu taşımada maske zorunluluğunun vatandaşların tercihine bırakılmamasını , kısıtlamanın buralarda gelmesini istiyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, Türkiye'nin koronavirüste koşar adım gittiğini, insanların corona olduklarını bilmeden kendilerini grip zannettiğini ve bu şekilde gezdiklerini , bu nedenle bulaş oranının arttığını bildirdi. Asıl problemi aşı karşıtlarının yaşayacağını söyleyen Sakarya, yeni varyantın çok daha hızlı bulaştığını ve öldürme oranının çok daha yüksek olduğunu söyledi. 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada hastanelerde hatırlatma dozu için randevuların alındığı ve vatandaşların hatırlatma dozunu olmaları gerektiği bildirildi. 

İLK TEDBİR ESKİŞEHİR'DEN

Eskişehir Valiliği tarafından geçen gün bir pandemi kararı alındı ve "Üniversite, özel ve kamu hastanelerine Covid 19 şüphesiyle başvuran hastaların takip ve tedavilerinin öncelikli olarak başvurunun yapıldığı hastanelerde gerçekleştirilmesine ve zorunlu olmadıkça diğer hastanelere sevk edilmemesi" denildi.

ALMANYA MASKEYİ GERİ GETİRİYOR

Almanya Adalet Bakanı geçen gün yaptığı açıklamada sonbaharda maske kısıtlamasının yeniden geleceğini söyledi.

TÜRKİYE'DE DE GELEBİLİR

Türkiye'de de toplu taşımada maske zorunluluğ yeniden gündeme gelebilir. Sizce gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya bırakın bu masalları nezle soğuk algınlığı çoğu gidiyor pcr pozitif veriyor bunu haber yapacağına aşılar neden işe yaramadı onları haber yap sürüşüne doz doz aşı oldu millet ve hala hasta seçim yaklaşıyor kapanma olmaz bana güven
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vakalar bu kadar patlamış, halen gelebilir demek , kimse bu işi ciddiye almıyor demek, beklemek demek, virüse yol vermek demektir, ne kadar önce tedbir alırsanız, yayılma hızını kesersiniz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Maske bırakın gelmeyi tedavülden kaldırılmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Avrupaya göre hareket etmekte bir numarayız maske bir koruyucu kalkan değildir bu yazın sıcaklığında maske takip terleyip o teri maskenin emmesi sonucu tekrar onu solumamız ne kadar mantıklı olabilir uzmanlar şunu demiş bunu demiş uzmanlar topu taşımaya biniyormu ki maske için direktip veriyor uzmanlar fırının sıcağında calışıyormu maske için fikir üretiyor uzman benim bire bir ne yaşadığımı biliyormu yok neye göre fikir üretiyor maske bir koruyucu kalkan olmadı olamazda