Son dakika: Yeni yargı paketinde mahkumları ilgilendiren yeni detaylar açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Yeni yargı paketinde mahkumları ilgilendiren yeni detaylar açıklandı

Son dakika haberi: Yeni yargı paketinde mahkumları ilgilendiren yeni düzenlemeler açıklandı. İşte detaylar.

Haberler 18 Ara 2023 6
Son dakika: Yeni yargı paketinde mahkumları ilgilendiren yeni detaylar açıklandı

Yeni Yargı Paketinde mahkumları ilgilendiren önemli düzenlemeler açıklandı.

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen yeni yargı paketi çalışmalarında son dakika haberi geldi. gelen haberde Yeni Yargı Paketi üzerinde çalışmalarda sona gelindiği öğrenilirken mahkumları ilgilendiren yeni düzenlemelerin pakete eklendiği görüldü. Peki yeni yargı paketi ne zaman gelecek? Mahkumlara af var mı? 4/4 ceza indirimi olacak mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

Söz konusu düzenleme ile artık cezaevlerine de avukat ataması yapılacak. Her cezaevinde en az 1 avukat olacak ve avukat, mahkumların yargı süreçleri sonrası rehberlik hizmetleri verilerek mahkumlara işleri konusunda yardımcı olunacak. Avukatlar mahkumlara yargılamaların seyrine ilişkin rehberlik hizmeti verecek. Kalan cezalar ve disiplin süreçleri konusunda mahkumlar bilgilendirilecek.

Yargı paketinde infaz düzenlemesi de yer alacak. Söz konusu düzenlemede denetimli serbestlik kriterlerinin değiştirileceği bildirildi.

DS süresi, ceza ile orantılı şekilde olacak ve 1 ay bile ceza alan hükümlü, cezaevine girecek. Önceki sistemde hükümlü eğer 6 ay veza aldıysa 1 yıllık denetim süresi olduğu için cezaevine gir çık yapıyor ve kalan süreyi denetimli serbestlikte geçiriyordu.

Yeni düzenlemede artık mahkumlar, cezasının en az yüzde 40'lık kısmını cezaevinde yatacak. Kalan süre için DS hükümleri uygulanabilecek.

Hakkında tekerrür hükümleri uygulanan, koşullu salıvermeden ancak hapis cezalarının 3/4 iyi halli olarak geçirmeleri durumunda yararlanabilecekler.

Normalde arabulucu olmak için sınava girmek gerekiyor. Ancak yeni düzenleme ile artık 20 yıl kıdeme sahip olan hukukçular, sınav olmadan arabulucu olabilecek.

İstinaf ve temyize başvuru süreleri ile itiraz süresi ise 2 haftaya çıkacak

AF VAR MI?

Yeni yargı paketi ile binlerce mahkum dışıar çıkacak (DS'de yapılacak değişiklik ile). Yine aynı değişiklik ile cezaevine gir çık yapacak binlerce kişi, belirli bir süre cezaevinde kalacak. Af ya da ceza indirimi ise pakette yok. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YENİ YARGI PAKETİ NE ZAMAN GELECEK?

Yeni yargı paketinin Ocak ayında meclise sunulması bekleniyor. Düzenleme meclise geldiğinde haberdar olmak için Finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Aff gelmeli artikk yada ceza indirimi cocuklar babasiz kalmamali
Ziyaretçi 7 Ay Önce
4/4 2.kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşullu salı verilmesi denetim hakları geri alınan 107/12 107/13 koşullu salı verilme ve denetim hakkı istiyor Mahkum aileleri maddi manevi zor durumda Hayat şartları zor Denetime ayrılan mahkum yakınlarımız için devletimizden sigortalı iş imkanı istiyoruz Evlerine sevdiklerine bakabilsinler Toplum tarafından Sabıkalı sicili bozuk diye dışlanmasınlar Maddi manevi yuvalarına kendilerine bakabilecek işleri olursa topluma kazandırılmış birer birey olarak hayatlarını daha rahat sürdürebilecek bir daha yanlışa hataya düşmeyeceklerdir. İnfaz Düzenlemesi ADİL Olsun
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Aff
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Af istiyoruz
Ziyaretçi 7 Ay Önce
Benim esim 4 de 4 12 sene hapis cezasi yatiyor suan 1 yila yaklasik yatiyor iyi hali vardir sizce bu yasadan faydakanip tahliye olurmu