Son Dakika: Yanardağ Patlaması Oldu: İşte O Anlar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Yanardağ Patlaması Oldu: İşte O Anlar

Amerika'da bir yanardağ patlaması meydana geldi. Hawaii'de yaşanan olay anının videoları yazımızda.

Dünya 29 Kasım 2022 18:05 0
Son Dakika: Yanardağ Patlaması Oldu: İşte O Anlar

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Yanardağ patladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen son dakika haberinde büyük bir yanardağ patlaması meydana geldi. Mauna Loa , Hawaii eyaletinde bulunuyor. Burada bulunan adaların en büyüğü olan Hawaii Büyük Adası'nda bulunan ada, Mauna Loa ile birlikte toplamda 7 yanardağa ev sahipliği yapıyor.

Bölgeden gelen görüntüler şu şekilde:

Yanardağ'da ani bir değişim oldu ve lavlar şiddetli şekilde artmaya başladı. Yetkililer konu ile ilgili yaptığı açıklamada lavların insan hayatı için nadiren tehlike olsa da altyapı için fazlasıyla yıkıcı olabileceği uyarısı yapıldı. LAvların maddi hasara neden olabileceğine yer verildi. 

Dr. Jessica Johnson'un yayınladığı verilere göre, yanardağ dan çıkan volkanik gazın yerel vatandaşlara zarar verebileceği , solunum yollarında sorunlara neden olabilir.

Geçmiş patlamalarda hızlı şekilde akan lav, volkanik gaz yoğun dumanlı hava ve büyük ile yıkıcı depremler yaşanmıştı. Son patlamadan önce ise bölgede sismik aktivitelerin normal zamanlara göre 2 ila 3 kat arasında arttığı tespit edilmişti.

Adada 200 bin sakine ev sahipliği yapılıyor. Patlamanın dünya genelinde bir etkiye sahip olup olmayacağı konusunda bir açıklama henüz yapılmadı. 

Paylaşılan bilgide, "Dünya'nın geoit şekli nedeniyle Türkiye ile Mauna Loa arasındaki en kısa mesafe, dikdörtgen şeklindeki alışık olduğumuz haritalarda 'ters u' şeklinde gözükmektedir. Ancak küre şeklindeki haritaya baktığımızda bu ters u rotanın aslında kuzey kutup dairesinden geçen düz bir çizgi olduğunu görebiliyoruz. Dünya; kutuplardan basık, ekvatordan ise şişik olduğu için dikdörtgen haritada düz bir çizgi çekseydik bu kez küre şeklindeki 'gerçek' Dünya'da U şeklinde bir rota izlemiş ve yolu uzatmış olurduk." denildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç