Son dakika: Vedat Işıkhan'dan 2024 asgari ücret zammı için ilk açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Vedat Işıkhan'dan 2024 asgari ücret zammı için ilk açıklama

Son dakika haberi geldi: Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 asgari ücret zammı hakkında ilk açıklamasını yaptı.

Çalışma Hayatı 29 Eylül 2023 18:50 43
Son dakika: Vedat Işıkhan'dan 2024 asgari ücret zammı için ilk açıklama

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan 2024 asgari ücreti hakkında ilk açıklama.

Katıldığı bir programda açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakan Işıkhan açıklamasında asgari ücret zammı ile ilgili şunları söyledi:

"Yıl sonu asgari ücrette #enflasyon yükünü azaltmak adına önemli bir gündemimiz var. İçinde bulunduğumuz koşulların sabit gelirli çalışan için zor olduğunu biliyoruz"

"Her iki taraf da ülkemizin refahına katkı sağlamak için önemli rolleri yerine getirmektedir. Bu nedenle gelecekteki zorlukları aşmak ve ekonomik istikrarı sürdürmek için birlikte çalışmamız ve içinde bulunduğumuz koşulların özellikle sabit gelirli çalışanlar açısından ne denli zor olduğunu da dikkate almamız gerektiğini sizlerle paylaşmak isterim.

Sonuç olarak aralık ayında başlayacak 2024 yılında geçerli olacak asgari ücret artışı ile ilgili çalışmaları sizlerle ve işçi sendikaları konfederasyonlarımızla istişare halinde sürdüreceğiz. Çalışma hayatımızın vazgeçilmez sosyal ortaklarını desteklemek üzere biz de bakanlık olarak gerekli adımları atmaya hazırız. Ancak bu sürecin başarılı bir şekilde sonuçlanması için sosyal diyalog kilit bir kavramdır. Birlikte çalışarak iş dünyamızı güçlendirebilir, işçilerimizin yüzünü güldürebilir ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Ben hem işçinin hem de işverenin bakanıyım. Haklarınızın ve sorunlarınızın takipçisiyim"

Bu açıklamaya göre asgari ücrete yine enflasyon üstü zam geleceği görülüyor. Sizce asgari ücret kaç TL olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayının ilk günlerinde toplanacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşacak komisyon, yapacağı toplantılar neticesinde 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Asgari ücret zam sürecinden haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (43)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
30.000,00₺ den aşağı olmamalı
Ziyaretçi 10 Ay Önce
asgari ücrete 5 bin TL zam yapılırsa iyi olur.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
ev kirası 10 bin aldığım maaş 13.700 nasıl ev gecindireyim kredi kartına dayandım oyley gecindirmeye çalışıyorum evimi 38 bin kredi kartına borcum var faiz borcu gelmiş bu ay 1.485 TL ben bu yükün altından nasıl kalkacagim siz söyleyin en sonunda canıma kiyacagim çocuğum var nasıl olacak bu iş parası olan bankaya yatırıyor yüzde 40 45 faiz alıyor.benim borcum var faiz yiyorum zengine verip fakirden almak oluyor bu faiz oranlarıni düşürün rtp Erdoğan öleceğiz biz.
Ziyaretçi 10 Ay Önce
memurun sırtına basıp yorum yapacağınıza hakkınızı savunun yenilen hakkınızı savunun
Ziyaretçi 10 Ay Önce
bütün yük asgari ücretle çalışanın üstünde 20 bin normal bence