Son dakika: Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sonrası memur ve emeklilerin Ocak 2024 maaş zammını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sonrası memur ve emeklilerin Ocak 2024 maaş zammını açıkladı

Son dakika haberi: Memur ve emeklilerin Ocak 2024 maaş zamları hakkında son dakika açıklaması geldi. İşte zam oranı.

Çalışma Hayatı 23 Ağu 2023 12:05 16
Son dakika: Vedat Işıkhan, toplu sözleşme sonrası memur ve emeklilerin Ocak 2024 maaş zammını açıkladı

Son dakika: Toplu sözleşme sonrası Bakan, memurların Ocak 2024 maaş zammını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

Çalışma Bakanlığının ev sahipliğinde önceki gece saat 3.40'a kadar devam eden görüşmelerden sonra bugün düzenlenen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreninde açıklamalarda bulundu.

Toplu sözleşme görüşmelerinin kısmen de olsa uzlaşma ile sona ermesinden memnun olduklarını söyleyen Bakan Işıkhan, sendikalara ve başkanlarına teşekkür etti.

Süreçte herkesin yoğun şekilde çalıştığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Işıkhan, "Haklarınızı helal edin çünkü aslında bu süreç iyi geçti, çok fazla tartışma yaşamadan sosyal diyaloğu da geliştirerek, birbirimizi daha iyi tanıyarak, iletişim kalıplarımızı ve sınırlarımızı bilerek çok iyi bir süreç geçirdiğimizi düşünüyorum. Allah utandırmasın" dedi.

ERDOĞAN İNİSİYATİF ALDI

Bakan açıklamasının devamında kamu personelleri ile emeklilerin sıkıntılarının çözümü konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inisiyatif aldığını söyleyerek ona teşekkürlerini iletti.

Alınan karar ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı.

OCAK 2024 MAAŞ ZAMMINI AÇIKLADI

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hükümetin memur, çalışan, esnaf, çiftçi ve emekliler ile toplumun tüm kesimlerini enflasyona ezdirmediklerini söyledi.

Bakan Işıkhan açıklamasının devamında memur ile memur emeklilerinin Ocak 2024'te alacakları zammı verdi. Bakan Işıkhan, kamu personellerin enflasyon farkı ile birlikte en az yüzde 40 zam geleceğini söyledi. Bakan, "Zaten Ocak 2024'te yüzde 40-45'e yakın bir zam artışı olacak tüm kamu görevlilerimize. Bence bu çok önemli bir rakam" dedi.

Peki zam ne zaman netleşecek? 23 Ağustos, yani bugün Yüksek Hakem Kuruluna gidecek. YHK ise ay sonuna kadar bir toplantı yapacak ve en geç 31 Ağustos tarihinde zam net olarak açıklanacak. Zamdan bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Emekli zammı ekimden geçerli olacak şekilde acilen yapılmalı Ocak ta enflasyona göre tekrar artış olmalı meclisin ilk ele alacağı iş bu olmalı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Biz emeklilerde mart seçimlerinde artışımızı yapacağız hiç endişeniz olmasın inşaAllah
Ziyaretçi 11 Ay Önce
SGK emeklisi ac en düşük ev kirası 13000tl olmuş memur ve memur emeklisinden bahsediliyor dul yetim engelli öksüz ve 7500 TL alan ne yapsın
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Asgari ucretliye zam vermeyi birakin zam yapacagiz demekten bile korkuyolar ama ALLAHTAN KORKMUYOLAR.
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Haram yemekten suratlarinda nur kalmamis bunca yetimin hakkini nasil odeyecekler