Son Dakika: Vedat Bilgin'den EYT'de Sigorta Başlangıç Tarihi Açıklaması (Staj ve Çıraklık Sayılacak mı?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Vedat Bilgin'den EYT'de Sigorta Başlangıç Tarihi Açıklaması (Staj ve Çıraklık Sayılacak mı?)

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada EYT'de yanlış bilinen doğruyu açıkladı.

Emekli Haberleri 24 Kasım 2022 11:16 161
Son Dakika: Vedat Bilgin'den EYT'de Sigorta Başlangıç Tarihi Açıklaması (Staj ve Çıraklık Sayılacak mı?)

EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin açıklamasında emeklilikte yaşa takılanlar konusuna değindi ve doğru bilinen konuya açıklık geldi. 

Star Ana Haber sunucusu Nazlı Çelik'e bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Bilgin , EYT'de işe başlama tarihinin öne çekileceği konusundaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Bakan Bilgin Nazlı Çelik'e yaptığı açıklamada "EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlama tarihini değiştirmez."

EMEKLİ OLDUKTAN SONRA ÇALIŞMAYA ONAY GELDİ

Bakan Bilgin, işverenlerin , EYT'lilerin emekli olmasından sonra işgücü eksikliği yaşanmaması için onların emekli olduktan sonra da çalışması için talepte bulundu. Normalde emeklileri çalıştırmak , işverenlere daha fazla maliyet haline geliyor. Bakan Bilgin bu açıklamasında "İşveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene "Sen EYT'li olan bu çalışanını atma çalıştır, biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz" diyereceğiz" dedi.

Öte yandan Bakan Bilgin, staj sürelerinin EYT kapsamında olmadığını söyledi.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatı hakkında da açıklama yapan Bakan Bilgin, "Öncelikle bu büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçiyle kendi arasında anlaşarak taksitlendirebilir" dedi.

EYT HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

EYT Haberleri için TIKLA TAKİP ET

 

Yorumlar (161)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Staj Me olacak önemli olan o çalışılmış günler bile emeklilik ten sayılmaması haksızlık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir sorun var suanki kanuna göre askerlik borçlanması ödendiği de ödenen gün kadar geri gitlder diye kanun maddesi var bakanın heralde bu kanundan haberi yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
EYT falan cıkarmayın yazık bu ülkeye ya..,1992 demirel yaptı bunu sisteme dünyanın yükü bindi...bırakın insanlar bayanlar 52 yaşına erkeklerde 56 yaşına kadar calışsınlar...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sayın bakan şu EYT bu kadar sulandırmayın sene 1992 dd demirel sgk yasayı degiştirip 42 ila 45 yasında insanları emekli edip sistemin içine etti ..gercek manada eyt magdurlarını eyvallah ama oy için bu nu genişletmeyin..erkekler en 55 yada 56 yas kadınlarda ise 51 ila 52 yas zorunlulugu gelsin 6000 ila 7500 prim sartıda gelsin...yoksa yazık bu ülkeye emeklilik yasasını cıkartanda ak partiydi erkeklerde 58 diye ne olduda şimdş yeniden oynanıyor herseye oy gözüyle bakılmasın bu ülkede gelecek kusakların hakkına girilmesin..gercek eyt magdurlarına sözüm yok ama tutup bunu genişletmenin manası yokkkk sayın bakan..... valla oy falan vermem...
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
1985girişim var yasim 57 pirimim 3771 bana bisey çıkmazmi güzel arkadasim