Son dakika: Vedat Bilgin'den EYT primleri yapılandırması hakkında net açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Vedat Bilgin'den EYT primleri yapılandırması hakkında net açıklama

EYT'lilerin prim borçlanması ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, yapılandırma kapsamında olup olmadığı sorusunu yanıtladı.

Finans Magazin 24 Ocak 2023 12:21 0
Son dakika: Vedat Bilgin'den EYT primleri yapılandırması hakkında net açıklama

EYT prim yapılandırma hakkında son dakika açıklaması.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine sonrası yapılandırma detaylarını açıkladı. Açıklanan yapılanmdırma detaylarından sonra en merak edilen konu , EYT'lilerin prim yapılandırma meselesi oldu. Konu ile ilgili Bakan Bilgin'den az önce bir açıklama geldi.

Bakan Bilgin, EYT maliyetinin 300 milyar olduğu iddialarına cevap verdi ve "Rakamlar bizde, hesap bizde. Ben 150 milyar diyorum ama maksimum olabilecek şeyi diyorum. 120-150 milyar arasında değişebilir. Çünkü kaç kişi müracaat edecek bilmiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

EYT'de primi eksik olanların borçlanarak emekli olabileceğine, bunun yapılandırma kapsamında olup olamayacağı sorusuna cevap veren Bakan Bilgin, "EYT kapsamındaki borçlanmalar bunun içinde değil. Onun borçlanması tamamen bizim meri kanunumuza göre yapılan bir şey. '5000, 9000 prim gününü dolduramıyorum ya da 1000 gün eksiğim var yapılandırayım' diyemezsin. Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok. Çünkü grupta milletvekilleriyle görüşüyorlar. Grubumuz tümüyle üzerinde konuştuklarını kanun teklifi haline dönüştürüp komisyonda tartışacaklar" dedi.

Finans7.com | Ankara

 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç