Son dakika: Vedat Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Vedat Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması geldi

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin Temmuz zammına değindi.

Çalışma Hayatı 1 Nisan 2023 11:58 6
Son dakika: Vedat Bilgin'den asgari ücrete Temmuz zammı açıklaması geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete zam açıklaması.

Son günler, maaş zamları konusunda oldukça yoğun geçiyor. Son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücrete zam yapacaklarını söyledi. Bu açıklamadan sonra ilk açıklama Bakan Vedat Bilgin'den geldi.

"Asgari ücret ile ilgili çok soru geliyor. Geçen yıl Temmuz ayında yapmıştınız. Şimdi bu yıl da Temmuz ayında bir ilave artış olabileceği söyleniyor. Sayın Cumhurbaşkanı da açıkladı. Peki 6 ayda bir mi artık zam yapılacak yoksa bu döneme özgü mü?" sorusuna Bakan Vedat Bilgin şu şekilde yanıt verdi:

Asgari ücret bilindiği gibi özel sektörün verdiği bir ücrettir. Dolayısıyla asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakacağız. 1 enflasyon hayat pahalılığı. İkisi aynı şey değil enflasyon düşer ama hayat pahalı olmaya devam eder. Onun alım gücünü azaltması, onun ücretler üzerindeki baskısı. Ona bakarız. Başka birçok faktöre daha bakarız. Dolayısıyla baktığımız tüm bu değişkenler bize asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif verir. Her yıl mevzuata göre yılda 1 defa yapılır. Ama geçen sene olduğu gibi bu sene de bu şartlarda olumsuz tablo olursa Temmuz'da değerlendirirz ve yeniden asgari ücreti belirleriz. Enflasyondaki iniş devam eder, fakat hayat pahalılığı devam ederse, o ikisi çok önemli değişkendir. Ve enflasyonun tahrip edici etkileri devam ederse Temmuz'da asgari ücrete zam yaparız"

Sizce asgari ücrete zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Asgari ücrete zam geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Kesinlikle yapılmalı hiç birşey yerinde durmuyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Evet zam yapilmali tabi artk ne yapicagmizi bilmiyrz okadrki durum kötu
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ben bi esnafın zam sonrası 4 işçimi çıkaracağım..
Ziyaretçi 12 Ay Önce
12000 olsunda her şey uçsun öncelik hammadde ve ürün fiyatlarının fiyatlarını durdurmak
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Olmalı tabikide