Son dakika Valilik duyurusu: Van'da okullar tatil edildi (Taşımalı eğitim öğrencileri ne demek?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Valilik duyurusu: Van'da okullar tatil edildi (Taşımalı eğitim öğrencileri ne demek?)

Van Valiliğinden son dakika duyurusu geldi. Yayınlanan duyuruda okulların bazı öğrenciler için 9 Ocak tarihinde tatil edildiğine yer verildi.

Eğitim 8 Ocak 2023 22:42 0
Son dakika Valilik duyurusu: Van'da okullar tatil edildi (Taşımalı eğitim öğrencileri ne demek?)

Van Valiliğinden son dakika duyurusu: Okullar tatil edildi.

Van Valiliği tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Valilik Twitter adresi üzerinden yayınlanan son dakika açıklamasına baktığımızda taşımalı eğitimle eğitim görmekte olan öğrenciler için yarın okulların tatil edildiğine yer verildi. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için , yarın beklenen şiddetli kar yağışı nedeniyle tatil kararı alındığına yer verildi. "Taşımalı Eğitim Kapsamındaki Öğrencilere Kar Yağışı Nedeniyle Okullar Tatil Edildi" başlığı ile yayınlanan son dakika açıklamasında detaylara şu şekilde yer verildi:

"Van ili merkez (İpekyolu-Edremit-Tuşba) ilçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle İl Hıfzısıhha Kurul Kararı ile "Taşımalı Kapsamındaki Öğrencilere" okullar yarın (09.01.2023) bir (1) günlüğüne tatil edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

Açıklamada taşımalı kapsamındaki öğrenciler için 9 Ocak 2023 tarihinde okulların tatil edildiğine yer verildi.

TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDAKİ ÖĞRENCİLER NE DEMEK?

Taşımalı eğitim, nüfuzu az ve dağınık olan köy ve benzeri küçük yerleşim birimlerinde, zorunlu öğrenim kapsamındaki ilköğretim öğrencilerin ilçe, il gibi daha büyük yerleşim birimlerindeki merkez ilköğretim okullarına günübirlik olmak üzere taşınması ile yapılan eğitime denir. Öğrenciler köylerden , kasaba ve k-üçük yerleşim yerlerinden okullara srevislerle gidiyor. Bu kapsamdaki öğrenciler için yarın okullar tatil edildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, finans, ekonomi, banka eğitim haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç