Son Dakika: Uzman Erbaş Alımında Değişiklik
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Uzman Erbaş Alımında Değişiklik

Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı ve askeriyede önemli bir yasa değişikliği olacağına yer verildi. Değişikliğin detayları yazımızda.

Kamu 5 Nisan 2022 08:13 18
Son Dakika: Uzman Erbaş Alımında Değişiklik

Uzman erbaşları ve sözleşmeli erleri ilgilendiren önemli yasa değişikliği geliyor.


Hükümet yetkililerinden bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre MSB ile AK Parti'li kurmaylar, yeni bir yasa teklifi üzerinde çalışmaya başladı. Torba teklif kapsamında askeriyede önemli değişiklik yapılması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Genelkurmay Başkanlığı'nın bazı yetkilerinin Milli Savunma Bakanlığı'na devredilmesi planlamalar arasında. Bu yetkilerden biri, Türk askerinin tarihini ilgilendiren kültür varlıklarına ilişkin araştırma inceleme ve değerlendirme yetkisi var. Bunun yanı sıra silahlı kuvvetler bünyesinde çalışanların kıyafetleri hakkında getirilecek kısıtlamalara da artık Milli Savunma Bakanlığı karar verecek.

Askeri birlikte ve kurumlar, çevre kirliliği ile mücadele için oluşturulan atık takip ve bildirim sistemlerine dahil edilecek ve askeri bölgelerde Çevre Bakanlığı ile MSB müşterek çalışacak. Bunun nedeni ise askeri bölgelerin güvenlik ve istihbarat hassasiyeti sebep olarak gösterildi.

İLANLAR ARTIK MSB RESMİ SAYFASINDA

Milli Savunma Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımlarında , her türlü sınavların ilanları, açıklama ve başvuru bilgileri ile sınav süreci, sonuç açıklama duyuruları, artık bakanlık resmi internet sayfasında yayımlanacak.

SÖZLEŞMELİ ERBAŞ VE ERLERİN UZMAN ERBAŞLIĞA GEÇİŞLERİ

Bunların yanı sıra şartları taşıyan sözleşmeli er ile erbaşların bağlı olduğu kuvvet komutanlıklarında statü değişikliği kapsamında uzman erbaşlığa geçebilmeleri ön görülüyor. Yani eskisi gibi uzman erbaş alımı ilanını beklemeyecekler. Bağlı kuvvet komutanlığına müracaat edip statü değişikliği alabilecekler.

GİDERLERİ BAKANLIK ÖDEYECEK

Erlerin, erbaşların ve askeri öğrencilerin tedavileri artık MSB bütçesinden karşılanacak.

KAZALAR

Askeri araçları kullanan görevli er ve erbaşlar, kullandıkları araçla kaza yaparlarsa meydana gelen kazanın masraflarını karşılamayacak. Askeri pilotların yurt dışındaki 6 aydan kısa süreli ve harbe hazırlığın devamı niteliğindeki simülatör eğitimleri zorunlu hizmet sürelerinden sayılmayacak. Bunun yanı sıra MSÜ bünyesine döner sermaye işletmesi açılacak ve öğretim elemanlarına döner sermaye ödemesi de yapılacak.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

Gelen son bilgiler bunlar. Yasa şu anda hazırlık aşamasında. Sizce başka hangi değişiklikler yapılmalı? Asker alımında yaş değiştirilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Bekçi alımı için TIKLAYIN

PMYO polis alımı için TIKLAYIN


YENİ DÖNEM ASKER ALIMI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (18)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
7yil şartı kaldırılmali memuriyet hakkı verilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
7yil şartı kaldırılmali memuriyet hakkı verilmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yas şartı değiştirmeli 30 olmalı herkes yararlansın işsizlere is imkani olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kpss kalksın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözleşmeli erlere beylik tabancası verilmeli Suriyede kuzey ırakta ve dahası sivilde gelebilecek tehlike saldırıya karşı savunmasızlar