Son dakika Üniversiteler online mi, uzaktan eğitime mi geçildi? Nasıl olacak , ne zaman başlayacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika Üniversiteler online mi, uzaktan eğitime mi geçildi? Nasıl olacak , ne zaman başlayacak?

Üniversiteler uzaktan mı olacak? 10 ilde mi Türkiye genelinde mi olacak? Uzaktan eğitim nasıl olacak? İşte son dakika bilgileri.

Eğitim 11 Şubat 2023 15:15 0
Son dakika Üniversiteler online mi, uzaktan eğitime mi geçildi? Nasıl olacak , ne zaman başlayacak?

Üniversiteler uzaktan eğitim mi? Uzaktan eğitim nasıl olacak, sadece 10 ilde mi olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında üniversitelerin uzaktan eğitime geçileceğine yer verildi. Tüm Türkiye'deki KYK yurtlarının depremzedelere tahsis edileceğini ve yaz aylarına kadar depremzedelerin buralarda buralarda olacağına yer verildi.

Depremle ilgili 100 milyar lira bütçe ayırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hızla enkaz kaldırma ve yeniden inşa faaliyetlerine başlayacağız. Yüz binlerce konutu yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlar yapıyoruz. Birkaç haftaya kadar da somut adımlar atacağız. Bir yıl içinde inşa ve ihya çalışmalarını halledeceğiz. Diyarbakır’da da diğer 9 vilayetimizde de bunları başaracağız. Sadece Hazine Maliye’den bu işler için 100 milyar lira ayırdık. Biz vatandaşımızı darda, yoklukta, sokakta bırakmadık, bırakmayacağız. Topyekun deprem seferberliği içindeyiz" dedi.

10 İLDE Mİ KAPANDI YOKSA TÜM İLLERDE Mİ?

Üniversiteler tüm illerde tatil edildi ve eğitimler yüz yüze değil uzaktan olacak. Üniversitelerin online sistemi üzerinden eğitimler online şekilde devam edecek. Vize ve final sınavları da online olarak uzaktan olacak. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Üniversitelerimizin tamamının KYK'ya ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Zira yaz mevsimine kadar üniversitelerimizi tatil ediyoruz" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden haberdar olmak için Finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç