Son dakika: Ucuz cep telefonuna büyük zam iptal edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ucuz cep telefonuna büyük zam iptal edildi

Son dakika haberi: Resmi Gazete'de yayınlanan düzenleme ile ucuz cep telefonlarına gelecek zam iptal edildi.

Ramazan imsakiyesi 2023 29 Mart 2023 08:43 1
Son dakika: Ucuz cep telefonuna büyük zam iptal edildi

İthal telefona gelecek zam iptal edildi.

Geçen haftalarda ithal telefonlar için bir düzenleme gelmişti. Gelen düzenlemede yurt dışından getirilen telefonların vergilendirmesinde düzenleme yapıldı. Artık getirilen telefonlarda gümrük kıymeti 200 dolardan 350 dolara çıkarıldı. 28 Şubat tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ'e göre artık yurt dışındna getirilen telefon 200 dolar bile olsa vergilendirmesi 350 dolar üzerinden olacak. Bu durumda da telefonlara zam geleceği, ucuz telefonların fiyatlarının ciddi oranda artacağı bildirildi.

28 Şubat'ta yayınlanan düzenlemenin 30 Mart tarihinde yürürlüğe gireceği bildirilmişti. Zam tarihine saatler kala bir karar geldi ve bugünkü Resmi Gazete sayısında yayınlanan düzenlemeye göre tebliğ kaldırıldı ve ithal cep telefonuna gelecek zammın önüne geçildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemenin tam metni şu şekilde:

İTHALATTA GÖZETİM UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2020/6)’DE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞİN YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1- 28/2/2023 tarihli ve 32118 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2020/6)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- Bu Tebliğ 30/3/2023 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

Bugün yayınlanan düzenleme ile 28 Şubat'ta yayınlanan tebliğ iptal edildi ve iptal edilen tebliğ ile zam da iptal edilmiş oldu.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
telefon faturalarına gelen zamda iptal edilsin