Son Dakika: Ücretli Öğretmenlere Kadroya 6 Parti'den 5'i TAMAM Dedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Ücretli Öğretmenlere Kadroya 6 Parti'den 5'i TAMAM Dedi

Ücretli öğretmenlere kadro ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Meclisten gelen açıklamalarda ücretli öğretmenlere kadroda 5 parti ortak kadro açıklaması yaptı.

Çalışma Hayatı 24 Kasım 2022 21:20 19
Son Dakika: Ücretli Öğretmenlere Kadroya 6 Parti'den 5'i TAMAM Dedi

Ücretli öğretmenlere kadroda son dakika: Partiler birleşti.

Ücretli öğretmenlere kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Mecliste art arda gelen açıklamalarda vekiller, kadro konusunun gelmesi gerektiğini söyledi. Açıklama yapan vekillere baktığımızda sayılar , çoğunluğu tamamlıyor. Bir kanun teklifi gelmesi durumunda meclisten geçme ihtimali yüksek.

MHP'DEN AÇIKLAMA

MHP'li Sefer Aycan yaptığı açıklamada, "Öğretmenlik mesleğinin sorunlarının çözülmesiyle ilgili çalışmaları Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz. Öğretmenler arasında sözleşmeli-ücretli ayrımı kalkmalıdır, tüm öğretmenler kadroya geçirilmelidir. Eğitim devletin esas görevlerindendir. Bu nedenle, tüm öğretmenler devlet memuru olmalıdır. Okullarımızdaki boş kadrolara öğretmen ataması yapılmalıdır. Atama bekleyen yeteri kadar kadromuz vardır ve bunların ataması yapılmalıdır. Mesleki eğitime özel önem vermeliyiz. Meslek liselerinin sayılarını, uygulama alanlarını genişletmeliyiz. Meslek liselerinde, mesleki eğitim merkezlerinde ve halk eğitim merkezlerinde kadrosuz çalışan usta öğreticilerin ders ücretlerini arttırmalı ve sosyal güvenceye kavuşturmalıyız. Öğretmenlerin sorunlarının çözüldüğü, saygınlıklarının geliştirildiği ve korunduğu bir eğitim hayatı diliyorum"

MHP'li Erkan Akçay açıklamasında, " Atanamayan öğretmenler meselesi kökten halledilmesi gereken bir konudur. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi konusunda atılacak her adımın arkasındayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak öğretmenlerimizin her daim yanında olacağız" dedi.

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP'li Sibel Özdemir yaptığı açıklamada, "Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Artık hepimizin bildiği öğretmenlerimizin sorunlarını değil çözüm önerilerimizi paylaşmak istiyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak eğitim sistemimizin tam bir sorunlar yumağına dönüştüğü bu süreçte, en başta, eğitimin en temel öznesi olan öğretmenlerimizin kabul etmediği Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu yeniden hazırlayacağız, odağında öğretmenlerimizin olduğu bir eğitim reformunu hayata geçireceğiz, kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen uygulamasına son vereceğiz, bütün öğretmenlerimiz kadrolu olacak, bu sorunu ülke gündemimizden çıkaracağız, hiçbir öğretmenimize yoksulluk sınırının altında maaş verilmeyecek, her yıl Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerimiz birer maaş ikramiye alacaklar" dedi.

CHP'li İsmet Tokdemir açıklamasında, "Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!” diyerek öğretmenlerin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. AK PARTİ iktidarı ise öğretmenlerimizi ücretli öğretmen, sözleşmeli öğretmen, kadrolu öğretmen olarak  ayırmıştır. Hepsi aynı sınıflara giriyor, aynı dersleri veriyor, aynı özveriyi harcıyor ancak farklı farklı ücret alıyor, ücretleri de güvenceleri de farklı farklı. Öğretmenlerimizin ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak ayrılması kabul edilemez, öğretmen kadrolu olmalıdır. Aynı işi yapıp farklı statülerde çalışmak mesleğe zarar vermektedir. Seçimler sonrası Millet İttifakı olarak öğretmenlerimizin arasındaki ayrımı mutlaka kaldıracağız diyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum." dedi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Partili Erhan Usta açıklamasında, "Bunun haricinde, neredeyse yarım milyona yakın atanamayan öğretmen vardır, ücretli öğretmenlikten, sözleşmeli öğretmenlikten kaynaklanan sıkıntılar devam etmektedir. Bunların her birinin çözülmesi gerekir. Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin meselelerini bir gün konuşup ondan sonra unutmak hiçbir şey halletmiyor esas itibarıyla. İnşallah bizler, Cenab-ı Allah  bize iktidar nasip ettiğinde, milletimiz bu ruhsatı verdiğinde öğretmenlerimizin bütün sorunlarını çözeceğiz." dedi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP'li Züleyha Gülüm yaptığı açıklamada, "Eğitimde özellikle son yıllarda esnek, güvencesiz ve angarya çalıştırma uygulamaları belirgin bir şekilde artmıştır. Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, mülakat ve güvenlik soruşturmaları nedeniyle yaşanan sorunlar, 500 bini aşkın işsiz ataması yapılmayan öğretmenin varlığı gibi temel konuların çözüm noktasında bugüne kadar hiçbir somut adım atmayanların, takvimde sırası geldiği için öğretmenlere övgüler dizmesinin hiçbir anlamı yoktur. Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşam koşulları yaratılmalı, bunun için de başta maaşlar olmak üzere, meslek ve özlük hakları insan onuruna yaraşır düzeye yükseltilmelidir.”" dedi.

BBP'DEN KANUN TEKLİFİ

Cumhur ittifakı ortağı Mustafa Destici, ücretli öğretmenlere kadro için bir kanun teklifi hazırladıklarını ve meclise sunacaklarını söyledi ve "Sizlerin varlığı ile sınıflar boş kalmıyor. Dersler boş geçmiyor. Eğitim öğretim aksamıyor. Bu çok önemli ve çok kıymetli. Belki de en önemlisi bu. Siz bu kadar fedakarca görev yaparken elbette ki ücretleriniizin iyileştirmesini talep etmek, kadro talep etmek... Dediğim gibi 90 bin ücretlinin kadroya geçmesini isteyen ücretli öğretmenler de yok. Ama içlerinde bunu hak etmiş, o tecrübeye o birikime sahip olanların kadroya geçirilmesi, bunu yaparken de diğer atama bekleyen öğretmenlerin kontenjanı dışında" dedi ve kanun teklifi vereceklerini söyledi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

AK Parti'den ücretli öğretmenlerle ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Ücretli öğretmenlere kadro haberleri için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Herkes ücretli kölelik yapılmaz derken biz yıllardır çalışıyorduk artık tecrübeli öğretmenleriz 3 yıl calısan ücretli öğretmene kadro verilmelidir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Karşı çıkanlara sesleniyorum. Bu ücretli alımı daha önce de oldu. Ve ücretli kontenjanı atama bekleyenden farkı olacak. Hiç kimsenin kontenjanına dahil edilmeyecek. Usta öğreticiler dersane öğretmenleri kadroya alınırken tepki verilmiyor da ücretli alımına nedenn bu kadar tepki !!!!
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ücretli öğretmene kadro haktır .Bir çok kesim kadroya alınırken sıra ücretli ogretmenlere geldiğinde neden tepki veriliyor hala anlamış değilim.Ucretli öğretmene kadro gelecek inşallah 🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıllardır zor şartlarda fedakarca öğretmenlik yapan eğitim fakültesi veya formasyon sahibi ücretli öğretmenler artık Kadroyu çoktan hak etmiştir.Yeterli bilgi ve donanıma sahip öğretmenler MEB in üvey evladı olmaktan çıkarılıp kadro verilmelidir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yıllardır ücretli öğretmenlik yaptım. Zorluklarla karşılaştım. Ama hiç bırakmadım. Mesleğimi gerçekten çok seviyorum. Çocukların dersi öğrenince gözlerindeki ışıltıyı görmek çok güzel. İnşallah kadro verilir. Sabit bir okulum olur. Daha güzel çalışmalar yaparım.