Son dakika: Ücretli öğretmenlere kadro için harekete geçildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Ücretli öğretmenlere kadro için harekete geçildi

Son dakika haberi: Ücretli öğretmenlere kadro konusunda MHP harekete geçti. İşte mecliste gelen son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 10 Ocak 2023 17:39 4
Son dakika: Ücretli öğretmenlere kadro için harekete geçildi

Ücretli öğretmenlere kadro için harekete geçildi.

Son dönemlerde sıklıkla gündeme gelen 100 bin öğretmen ataması ve ücretli öğretmenlere kadro konusu meclis gündeminden düşmüyor. Gelen son dakika açıklamasında MHP, ücretlilere kadro konusunda çalışma yapılmasını istedi ve bu talebi meclis gündemine taşıdı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı: " Sayın Başkan, eğitim her çocuğumuzun temel ihtiyacıdır. Çocuklarımızın okula ulaşmasını ve eğitim almasını desteklemek, kolaylaştırmak gerekir. Her çocuğumuzun kendi mahallesinde bir okula gitmesi en uygun olanıdır fakat çeşitli nedenlerle, özellikle kırsal mahallelerde veya köylerde yaşayan çocuklarımızın taşımalı sistem kapsamına alındığı da bir gerçektir. Özellikle ilkokul seviyesinde her mahalle veya köyde ilkokul olması, çocukların kendi köyündeki veya mahallesindeki ilkokula gitmesi uygun olacaktır. Bu kapsamda, köy ilkokullarının tekrar açılmasını destekliyoruz. Okullaşma için ortaokul ve lise düzeyinde ise taşımalı sistemi daha etkili uygulamak, çocuklarımızın tümünün okullaşmasını sağlamak gerekir. Yeteri kadar atama bekleyen öğretmenimiz de vardır. Bu nedenle, yeni yapılacak atamayla ve atama bekleyen öğretmenler ile ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesiyle öğretmen açığı da rahatlıkla giderilebilir ve öğretmen sorunu yaşamadan bu sorunu halledebiliriz. Köy ilkokullarının tekrar açılması yerinde bir uygulamadır"

Ücretli öğretmenlere kadro haberleri için TIKLA İNDİR

İYİ PARTİ'DEN DESTEK

Bu açıklamadan sonra İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı: "Sayın milletvekilleri, iktidar partisinin yanlış politikaları sonucunda ortaya çıkan atanamayan öğretmen sorunu yalnızca toplumsal bir krize değil aynı zamanda siyaset kurumu için bir utanç vesikasına dönüşmüştür, bu memleketin 700 bin evladı atama beklemektedir. Emek verdiler, hak ettiler ve çok müstesna öğretmenlik mesleğini icra edebilmek için kendilerini yetiştirdiler. Ancak Millî Eğitim Bakanlığı, atanamayan öğretmenlerimizi istihdam etmek yerine 85 bin ücretli öğretmeni geçici olarak görevlendirerek kutsal öğretmenlik mesleği üzerinden bir sömürü düzenini âdeta kendi elleriyle inşa etmektedir. Lafı evirip çevirmeye hiç gerek yoktur, İYİ Parti iktidarında sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik garabetine son verilecektir. Buradan tüm atılamayan öğretmen kardeşlerimize söz veriyoruz: Öğretmen atamaları için uygulanan çoktan seçmeli KPSS'yi yeniden yapılandıracağız, mülakat sistemini ortadan kaldıracağız, cumhuriyetin 100’üncü yılında hemen 100 bin öğretmenimizi atayıp 600 bin atama sorununu da çözeceğiz. İktidarımızla birlikte öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayan ve hakkaniyetsizliklere sebep olan unvan uygulamasına da son vereceğiz"

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
yıllarca KPSS sınavına giren,binlerce öğretmen adayı nolacak...
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Türkiye de kadrolu öğretmen ataması KPSS sınavı ile gerçekleştirilmektedir.Ücretli öğretmene kadro vermek:Sınavlara giren binlerce adaya haksızlık,sınav sistemine de ihanettir.....
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Öğretmenlik mesleği sınıflandırılmamalıdır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizin hakları verilmelidir. Ücretli öğretmenler kadroya geçirilmeli ve eğitim fakültesi mezunlarının atamaları yapılmalıdır. Kadro fazlalığı varsa bu ÖSYM sınavı ile çözülmeli ve fakültelere öğrenci alımları sınırlandırılmalıdır. 4 yıl üniversite bitirildikten sonra çalışacak bir iş yoksa neden 4 yıl heba edilsin, eğitim fakültesini kazanamayan farklı mesleklere yönlenir böylece zaman kaybı olmaz. Ücretli öğretmenler kadroya alınmalı ve atama bekleyen tüm öğretmenlerimiz atanmalıdır.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Toplumun her kesimine insan yetiştiren öğretmenin ücretlisi,sozlesmelisi ,kadrolusu olmamalı emektar ücretli ogretmenlere kadro elzemdir