Son dakika: Twitter'ın piyasa değeri çakıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Twitter'ın piyasa değeri çakıldı

Son dakika haberi: Twitter'ın şimdiki değeri belli oldu. Bir sene bile olmadan şirket yarı yarıya düştü.

Finans Magazin 27 Mart 2023 12:39 0
Son dakika: Twitter'ın piyasa değeri çakıldı

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, sitenin yeni değerini açıkladı.

Geçen senenin başından sonuna kadar dünyada en çok konuşulan konuların başında gelen Twitter'in satılması meselesi sonunda nihayete ermiş ve Elon Musk, 44 milyar dolarlık para ile Twitter'ı satın aldı. Satın alma sonrası Twitter'a birçok yeni özellik gelirken bunların en dikkat çekeni ücretli mavi tik oldu.

Twitter Ceo'su Eloın Musk yaptığı son açıklamalarda yeni düzenlemelerin daha yolda olduğunu söylerken Elon Musk bir açıklama yaparak şirketin şimdiki değerinin ne kadar olduğunu bildirdi. Bir o postada şirketin değeri hakkında açıklama yapan Elon Musk, şirketin 20 milyar dolar olduğu bildirdi.

Twitter'ın bu sene 3 milyar dolardan daha az miktarda bir gelir elde edeceği tahminini paylaşırken şirketin 13 milyar dolarlık borcunun da hesaba katılması ile birlikte 20 milyar dolarlık değerleme, şirketin alınması için ödenen 44 milyar dolarlık rakamın çok uzağında olduğu görülüyor.

Twitter'in bu sene 3 milyar dolardan biraz az gelir elde edeceğini söyleyen Elon Musk, Aralık ayında Twitter'ın en iyi reklam verenlerinin satın alma osnrası sosyal medya platformlarındaki reklam harcamalarını düşürdüğünü söylemişti.

Henüz bir sene olmadan 44 milyar dolara satın alınan Twitter'ın değerinin böyle sert şekilde gerilemesi, tüm dünyada güdnem olurken konu ile ilgili Elon Musk'tan henüz bir açıklama gelmedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç