Son dakika: Tüvtürk özelleşiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Tüvtürk özelleşiyor

Son dakika haberi: TÜVTÜRK özelleştirme kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte gelen son dakika bilgileri.

Taşıt 29 Mayıs 2024 4
Son dakika: Tüvtürk özelleşiyor

Son dakika: Tüvtürk özelleştirilecek.

Aracı olan herkesin yakından bildiği Tüvtürk hakkında son dakika açıklaması geldi. Trafik kanunu kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) yeni kararı ile TÜVTÜRK'ün özelleşeceği bidlirildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara baktığımızda Karayolları Trafik KAnunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına kararlaştırıldı.

Özelleştirme işlemi 15 Ağustos 2027 tarihine kadar, yani 3 yıl içerisinde tamamlanacak.

Söz konusu karara baktığımızda özelleştirme işlemlerinin işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar ve kiralama yönemlerinden biri ya da birkaçının birlikte veya ayrı ayrı uygulanarak gerçekleştirilmesine, ihale dokümanlarında ve sözleşmelerde yer alacak hususların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından birlikte belirlenmesine, kamu hizmetinin devamlılığının sağlanabilmesini teminen, özelleştirme işlemlerinin 15 Ağustos 2027 tarihine kadar tamamlanmasına, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3'üncü maddesi ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8'inci maddesi gereğince karar verildi.

2021 yılında yapılan düzenleme ile araç muayene ihalesi için imtiyaz sözleşme süresi bitimi tarihinden en az 5 yıl öncesinde gerekli proje, plan ve altyapı ile benzer işlemlerinin başlatılması ve yeni ihalenin en geç 15 Ağustos 2027 tarihine kadar sonuçlandırılması kararlaştırılmıştı.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ NE KADAR?

2024 yılı araç muayene ücretleri şu şekilde:

traktör, motosiklet, motorlu bisikletler için 927,60 TL

otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork, arazi taşıtı için 1.821,60 TL

kamyon, tır, çekici, otobüs için ise 2 bin 432,40 TL

TÜVTÜRK KİMİN? ŞİRKET KİME AİT

İlk başta devlet tarafından ücretsiz şekilde yapılan araç muayene hizmeti 2009 senesinde belirli bir ücret karşılığında yapılmaya başlandı. Ayrıca TÜVTÜRK, Alman Tüv Süd, Doğuş Holding ve Akfen’in ortak girişimi olarak 2007 yılında kuruldu. Ardından şirket Türkiye’nin 2009 yılından itibaren denetim ihalesini aldı.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
çalişan içerde kaporta kapaği mandalı parçaliyor araba girdiği gibi çıkmıyor. Özelde olsun lakin fiyat sabit ve düşük olsun. zira rant kapısı olmasın.tamirciden daha pahalı durumda
Ziyaretçi 2 Ay Önce
3000 liradan yaptırırız artik
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Zaten özel kardeşim tüvtürk
Ziyaretçi 2 Ay Önce
tamam artık bunuda sattılar yazıkkar olsun beee bu hükümetee