Son Dakika: Türkiye'ye Faiz Arttırın Çağrısı Yoksa...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Türkiye'ye Faiz Arttırın Çağrısı Yoksa...

Son dakika haberi: İngiltere'de bulunan Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetiminde gelişen piyasalar ekibinin yöneticisi Ash flaş bir uyarıda bulundu.

Bankalar 10 Haz 2022 16:03 0
Son Dakika: Türkiye'ye Faiz Arttırın Çağrısı Yoksa...

Bluebay Varlık Yönetimi yöneticisi Timothy Ash bir son dakika açıklamasında bulundu ve Türkiye ekonomisi hakkında flaş ifadeler kullandı.

Ash sosyal medya üzerinden yapıtığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin finansal kimyası her gün daha çok Lübnan'a benzediğini söyledi ve bunun Lübnan'da olduğu gibi korkunç bir sonla sonuçlanabileceğini söyledi. Ash, açıklamasında Peki ne zaman? sorusunu sordu. 

İngiltere'de bulunan Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetiminde gelişen piyasalar ekibinin yöneticisi olan ve açıklamaları ile adından çokça bahsettiren stratejist Timothy Ash, hükümetin dün açıkladığı gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi konusuna değindi ve Lübnan uyarısında bulundu. 

Ash açıklamasında konu ile ilgili, “Türkiye’nin finansal kimyası her gün daha çok Lübnan’a benziyor. Bu kesinlikle tıpkı Lübnan’da olduğu gibi korkunç bir krizle sonuçlanacak. Tek soru şu: Ne zaman” dedi. Ash, Erdoğan yönetimine bir önerisi olduğunu da belirterek, “Fantezi finansı bırakın, faizi artırın” ifadelerini kullandı. 

ÖDEMELER 3 AYDA BİR

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada TL cinsi varlıklara yönlendirilmesil ve alternatif bir araç olması için uygulamaya konulan GES 'in talep toplama tarihleri 15 Haziran olarak açıklandı. 

Söz konusu GES ile birlikte vatandaşlara 3 ayda bir kupon ödemesi yapılacağı açıklandı.

Ash ise yaptığı uyarıda söz konusu durumların Türkiye ekonomisine zarar vereceğini söyledi. 

Dolar kuru 17 lira 8 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç