Son dakika: Türkiye - Avrupa vize serbestisi için görüşme tarihi belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Türkiye - Avrupa vize serbestisi için görüşme tarihi belli oldu

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde Türkiye'ye vize serbestisi için tarih verildi ve görüşmelerin kısa sürede başlayacağına yer verildi.

Haberler 6 Ağu 2023 11:42 0
Son dakika: Türkiye - Avrupa vize serbestisi için görüşme tarihi belli oldu

Türkiye Avrupa arası vize serbestisi için tarih açıklandı.

Beklenen son dakika açıklaması geldi. Gelen son dakika açıklamasında Türkiye için önemli bir adım olan vize serbestisi görüşmelerinin kısa sürede başlayacağına yer verildi.

Türkiye'nin Nato restleri sonrası gündeme gelen AB üyeliği ve vize serbestisinde ilk gelişme geldi. Gelen son dakika açıklamasında Avrupa Birliği'nde üst düzey yetkili Türkiye için önemli 'nin vize serbestisi hakkında konuşarak, “Türkiye’nin vize serbestisi sonbaharda görüşülecek" ifadelerini kullandı.

Yetkili yaptığı açıklamada Türkiye'de ilişkilerin iyi olması gerektiğini söyleyerek sözlerini sürdürdü ve, “Türkiye, birçok ortak çıkar alanında aday ülke ve kilit ortak olmaya devam etmektedir. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi yeniden ivme kazanılması açısından elzemdir.” ifadelerini kullandı.

Üst düzey bir AB yetkilisi yaptığı son açıklamada, “Seçimlerden kısa bir süre sonra, haziran ayında Avrupa Konseyi, Yüksek Temsilciyi ve Komisyonu, Avrupa Konseyi tarafından belirlenen araçlara ve seçeneklere dayanarak, AB-Türkiye ilişkilerinin gidişatı hakkında Avrupa Konseyi'ne bir rapor sunmaya davet etti stratejik ve ileriye dönük bir şekilde ilerlemek amacıyla. Bu rapor sonbaharda tartışılacak” dedi.

Yetkili Avrupa Birliği ile yeniden kurulan ilişkiler ile ilgili, “Daha temmuz ayında dışişleri bakanları, AB'nin Türkiye ile yeniden ilişki kurması ve mevcut farklılıklar arasında köprü kurmaya çalışırken, ortak çıkarlar üzerine inşa edilmesi gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulundular" dedi ve vize serbestisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek Temsilci ve Komisyonun AB-Türkiye ilişkilerinin gidişatına ilişkin Avrupa Konseyi'ne sunduğu rapor sonbaharda görüşülecek. Bu tartışmanın sonucunu önceden tahmin edemeyiz"

Özellikle son dönemlerde vizelere gelen ret cevaplarından sonra gelen bu açıklama, milyonlarca vatandaşı sevindirdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç