Son Dakika: Türk Telekom Dakika Aşım Ücretine Yüzde 36 Zam Yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Türk Telekom Dakika Aşım Ücretine Yüzde 36 Zam Yaptı

Son dakika haberi: Türk Telekom tarafından bir açıklama yapıldı ve aşım ücretine zam yapılacağına yer verildi.

Bilim ve Teknoloji 10 Mayıs 2022 17:52 0
Son Dakika: Türk Telekom Dakika Aşım Ücretine Yüzde 36 Zam Yaptı

Son dakika : Türk Tleekom'dan dakika aşım ücretine zam geldi. SMS aşım ücretine ise zam gelmedi.

Türk Telekom kullanan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Bugün kullanıcılara gönderilen mesajda dakika aşım ücreti ile mesaj aşım ücretinde yeni fiyatlar bildirildi. Tarifenin üzerine yapılan bu ücretlendirmelerde yüksek zamlar yapıldığı görüldü. 

ESKİ FİYATLAR NEYDİ?

Türk Telekom resmi internetnet adresi üzerinden yayımlanan tarifelere baktığımızda dakika aşım ücretinin her dakika için 90 kuruş olduğu görüldü. SMS için ise aşım ücreti 88.49 kuruş olarak belirtildi. MMS aşım ücreti ise 1 lira 28 kuruş olarak açıklandı. Bu durumlar dakika ve mesaj sayısına göre belirlenmiştir. 

YENİ ÜCRETLENDİRME BELLİ OLDU

Türk Telekom tarafından bugün kullanıcılara bir mesaj gönderildi. Gönderilen mesajda, "Degerli musterimiz, 17.05.2022 tarihi itibariyla tarifenizin dakika asim ucreti 1,23 TL/Dk, SMS asim ucreti 88,49 Kr/SMS olarak guncellenecektir." ifadelerine yer verildi. Bu açıklamaya bakacak olursak 17 Mayıs 2022 gününden sonra 1 dakikalık konuşma 1 lira 23 kuruş, 1 SMS ise 88.49 kuruş olacak. 

YÜZDE 36 ZAM

Önceki fiyata göre bir hesaplama yapıldığında dakika aşım ücretine yüzde 36'lık zam yapıldığı görüldü. Daha önce 1 dakikası 90 kuruşa konuşan vatandaşlar, bundan sonra 1 lira 23 kuruşa konuşabilecek. 

İNTERNETE ZAM HAZİRAN AYINDA

İnternet fiyatlarında port ücretlerine Nisan ayında zam yapılmıştı. Bu zammın kullanıcılara Haziran ayında yansıyacağına yer verildi. 1 Haziran tarihindne önce açıklama gelecek ve internet fiyatına yapılacak zam oranı belli olacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç