Son Dakika: Tüm Taşeron İşçilere ve Belediye Şirket işçilerine Kadro Çağrısı Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Tüm Taşeron İşçilere ve Belediye Şirket işçilerine Kadro Çağrısı Geldi 2022

TBMM'de taşeron işçilere yönelik son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada düzenlemenin kapsamının genişletilmesi istendi.

Çalışma Hayatı 15 Ekim 2022 14:20 5
Son Dakika: Tüm Taşeron İşçilere ve Belediye Şirket işçilerine Kadro Çağrısı Geldi 2022

Taşeron düzenlemesi çalışmaları devam ederken TBMM'de son dakika açıklaması geldi. Mecliste açıklama yapan Vekil, kadro taleplerini yineledi.

Taşeron işçilere , sözleşmelilere kadro konusu gündemde sıcaklığını korurken düzenleme ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer , kapsamın genişletilmesi için adım atılmasını istedi ve bu konuda çağrıda bulundu.

Gürer TBMM Genel Kurulunda söz aldı ve şu ifadeleri kullandı:

"Taşeron düzenlemesinde kapsam dışı bırakılan, yüzde 70 hizmet kriterine takılan tüm kamu taşeron çalışanlarına ayrımsız kadro verilmelidir. Sağlık Bakanlığında hastane bilgi işlemciler, görüntüleme merkezi çalışanları, sosyal tesis ve yemekhane çalışanları, güvenlik ve kamuda kiralık araç şoförleri, Karayolları, PTT, Demiryolları çalışanları, orduevi, öğretmenevi, polisevi gibi tesis çalışanları, Vakıfbank güvenlik görevlileri, Şeker Fabrikası ve ÇAYKUR çalışanları kurum kadrolarına alınmalıdır. Radyoloji gibi zor görev yapanlara dahi kadroları verilmemiştir.

Asıl işi yapanın asıl kadroda olması vicdani ve ahlaki bir sorumluluktur. Tarımda, Ormanda, farklı bakanlıklarda kadro bekleyenler yanında belediye şirketlerinde olanların da kurum kadrolarına alınmaları bir haktır. Belediye ve il özel idarede ve diğer kurumlarda “geçici, mevsimlik” adı altında çalışanlar"

KAPSAM GENİŞLER Mİ?

Kapsamın genişlemesi için mecliste bu şekilde art arda açıklamalar geliyor. Ancak Çalışma Bakanlığı, AK Parti ve bürokratlar bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
TAŞERON İŞÇİLER KADROYA GEÇMELİ YOKSA SEÇİMLERİ KAYBEDERLER
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Diğer kurumlardaki işçiler 4d kadro aldı.Belediye şirket işçileri kadro almadı.İnşallah bu defa 4d kadro hakkımız verilir.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Belediye şirket işçilerinin kadro hakkıdır . Bu konuda mağduruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kimse o vekil Allah razi olsun attler olarak is bulmayiruz radyasyonli alanda calstm ara verdim tekrar calstim giris 2018 2021e kadar calstk sonra firma kapatti işsiz kaldik insallah genisletilir yasa
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şeker fabrikalarında kampanya döneminde 3 ay 4 ay çalışanlara da KADRO verilmeli