Son dakika: Tüm evlere zorunlu afet sigortası geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Tüm evlere zorunlu afet sigortası geliyor

Zorunlu afet sigortası geliyor. Gelen son dakika açıklamasında sel ve diğer doğal afetlerin bu kapsamda olacağına yer verildi.

Emlak 21 Nisan 2023 12:46 0
Son dakika: Tüm evlere zorunlu afet sigortası geliyor

Zorunlu afet sigortası geliyor.

Tüm kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada deprem, sel ve diğer doğal afetlerin hepsini kapsayan yeni bir düzenleme geleceği ve düzenleme ile birlikte tüm doğal afetlewre karşı evlerin sigortalanacağı bildirildi.

Yıkıldığı tespit edilen binalarda sigortalı ihbarı olmaksızın hasar ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Deprem sigortası bulunan evlere yapılan ödemeler 20 milyar 108 milyon lirayı geçerken zorunlu deprem sigortası poliçesi sahiplerinin hasar bildiriminde bulunmasında herhangi bir süre sınırlaması yok. 

Deprem bölgesindeki evlerin önemli kısmı yıkık olduğu ya da yıkıldığı için evlerin büyük bölümü zorunlu deprem sigortası kapsamında DASK tarafından karşılanıyor. Kurum önceki depremlerde olduğu gibi bu afetlerde yıkıldığı tespit edilen binalarda sigortalı ihbarını dahi beklemeksizin hasar ödemelerini yapıyor.

Hasar dosyaları yapıldıktan sonra sigortalıların cep telefonlarına mesaj geliyor ve hasar tespiti yapacak sigorta eksperinın adı soyadı ve telefon numarası gönderilmekte. Çalışma tamamlandıktan sonra depremzedelere ödemeler hazır olduğunda mesaj geliyor ve verilen banka hesap numarasına paralar yatırılıyor. Banka hesabı yoksa ödemeler şifre ve kimlik numarası ile alınabiliyor.

OHAL bölgesinde ödemesi yapılan dosya sayısı 232 bin 328 olurken 51 bin 940 dosya da işleme alınacak. Ödeme dışı kapanan dosya sayısı 15 bin 643 seviyesinde olurken işleme alınmayan dosya sayısı 52 bin 203 seviyesinde, eksik evrak dosya sayısı ise 84 bin 616, hasarsız dosyaların sayısı ise 38 bin 28 oldu.

Ödenen tazminat tutarı ise 20 milyar 108 milyon 443 bin oldu.

Yeni çalışmalara göre tüm afetleri kapsayacak sigortanın yolda olduğuna yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç