Son dakika: Tüm dünyada düşen benzin ile motorine Türkiye'de yine zam geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Tüm dünyada düşen benzin ile motorine Türkiye'de yine zam geliyor

Son dakika haberi: Tüm dünyada düşen benzin ve motorin fiyatlarına Türkiye'de art arda zamlar geliyor. Yeni zam benzine, daha sonra da motorine gelecek.

Emtia 22 Mayıs 2023 14:37 0
Son dakika: Tüm dünyada düşen benzin ile motorine Türkiye'de yine zam geliyor

Brent petrol düşüyor ama benzin ve motorine zam geliyor.

Petrol fiyatları tüm düyada geriliyor. Brent petrol geçen aylarda gördüğü 85 dolar seviyelerinden sert düşüşle 75 dolara kadar gerilerken yapılan düşük indirimler kısa sürdü ve art arda zam haberleri gelmeye başladı. Gelen son dakika haberine göre motorine dün gelen 76 kuruşluk zamdan sonra benzine de 77 kuruşluk yeni bir zam geleceği öğrenildi. Bu zam sonrası benzin yine 20 liranın üzerine kadar çıkacak. Sektör temsilcileri, motorine bir zammın daha geleceğini söyledi.

Gelen son dakika haberine göre bugün gece yarısından sonra 77 kuruşluk yeni bir zammın geleceği bildirildi. Bu zam ile birlikte İstanbul Avrupa yakasında 19 lira 81 kuruş seviyesinden satılan benzin 20 lira 58 kuruşun üzerine çıkacak ve yeniden kritik 20 lira eşiğini geride bırakacak. Benzin İsanbul'un Anadolu Yakasında 20 lira 53 kuruş seviyesinden satılacak. Ankara'da yeni zamla benzin 20 lira 93 kuruşa kadar çıkarak 21 liraya yaklaşacak. İzmir'de de durum aynı: 20.92 TL olacak.

MOTORİNE YİNE ZAM GELİYOR

Bundan 4 gün önce mazotun litre fiyatına 76 kuurş zam gelmişti. Zamdan hemen sonra yine zam yapılacağı bildirildi. Açıklamada zammın döviz kuru kaynaklı olduğu bildirildi. Serbest piyasadaki dolar ile ekranlardaki dolar arasında 1,5 liradan fazla fark olduğu, zamların süreceği bildirildi.

Güncel fiyatlar şöyle:
İstanbul'da akaryakıt fiyatları
Motorin litresi 19.34 TL'den satılıyor.
Benzinin litresi 19.81 TL'den satılıyor.

Ankara'da akaryakıt fiyatları
Motorin litresi 19.7 TL'den satılıyor.
Benzinin litresi 20.16 TL'den satılıyor.

İzmir'de akaryakıt fiyatları
Motorin litresi 19.08TL'den satılıyor.
Benzinin litresi 20.15 TL'den satılıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç