Son dakika: TOKİ ev taksitlerine zam geldi: Ne kadar oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: TOKİ ev taksitlerine zam geldi: Ne kadar oldu?

Son dakika haberi: TOKİ ev taksitlerine gelen zam oranı belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması ve 2023 zammı.

TOKİ Başvuru 10 Ocak 2023 14:28 3
Son dakika: TOKİ ev taksitlerine zam geldi: Ne kadar oldu?

Son dakika haberi: TOKİ ödemelerinde yüzde 50 indirim müjdesi geldi.

TOKİ konutlarına ödeme ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 yılında TOKİ konut taksitlerine gelecek zamma değindi. 

Bakan Kurum yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

 "Bu tarihi günde sizlere Türkiye yüzyılının mimarı yuva kuran liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, sevgilerini, muhabbetlerini iletiyorum.

Bu şehir Türkiye yüzyılı davamızın karargahıdır. İşte biz bu köklü medeniyetin, bu kadim toprakların neferleriyiz. Sizlerin hizmetkarıyız, göreve geldiğimiz günden ilk andan beri bu kutlu şehrimiz için başkentler başkenti yapmak için tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz.

39 bin konutun dönüşümü tamamladık. Ankara’ya eski bir dönüp baktığınızda Ankara’yı Ankara’da sizi gecekondular karşılardı. Bütün gecekonduları vatandaşlarımızı mağdur etmeden onları güvenli konutlarına yerleştirdik.

Sincan Saraycık'ta on binlerce yeni yuvamızı hemşerilerimize sunuyoruz. Başkentimizde seller yaşandı. Hasar gören Mamak, Haymana, Bala, Akyurt'ta seferberlik şuuruyla tüm ekiplerimiz sahadaydı. Hızlı şekilde hasarlarını giderdik. Başkent millet bahçesini bitirdik. Ankara hipodromunu Ankaralıların hizmetine sunduk.

Burada Mogan Gölün’de unutmayalım. Mogan Gölü’nde kokudan gezemezdik. Biz burada büyük bir çevre projesi başlattık bütün dip çamurunu almak suretiyle çamurdan kurtardık. Eski güzel doğal haline yeniden döndürmüş olduk.

Burası Gölbaşı. 4 yıllık sürede Gölbaşımıza temel atma ve açılış töreni sayımız 10'u geçti. Gölbaşı'nda millet bahçeleri yaparken diğer taraftan da vilayetler önünden başlayıp belediye önüne kadar 2,5 km hattı sahil kıyı düzenlemesi yaptık. Gölbaşı Millet Bahçesi'ni Mart ayında teslim ediyor, Gölbaşı'na Ankara'ya kazandırıyoruz.

Cennet vatan emekle fedakarlıkla inşa edildi. Bu vatanın evlatları için 3 Kasım 2002'de AK Partimizin iktidara geliş süreciyle birlikte yüzlerce ilke imza attık, eser ürettik. Bir asırda yapılacak yatırımları inançla 20 yıla sığdırdık.

TOKİ 2023 TAKSİT ÖDEMELERİNE YÜZDE 15.4 ZAM

Bakan Kurum, "Bu yıl memur maaş artışı yüzde 30 oldu. TOKİ vade artış oranı yüzde 15.40'ta tuttuk. Vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk" dedi.

NASIL OLUYOR?

TOKİ evlerinin aylık taksit ödemeleri , her sene memur maaşına göre değişmektedir. Memur maaşına yüzde 30 zam geldi. Ancak TOKİ taksit artış oranı yüzde 15.4 oldu. 2 bin TL takist ödemesi yapanlar , 2023 yılı Ocak Temmzu arasında 2308 TL olacak. 

İLK EVİM 250 BİN SOSYAL KONUT NE OLACAK?

İlkevim TOKİ sosyal konut projesi için henüz ödemeler başlamadı. Bu artış onu kapsamayacak.

TOKİ evlere başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
?
Ziyaretçi 14 Ay Önce
nasıl bı haber bu ya indirim geldi diyorsunuz /50 zam geldi diyorsunuz dalgamı geCiyorsunuz siz
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ankara mamak mutlu mah. eski çöplüğün üzerine toprak yığdınız. park yaptınız. Vatandaş alltta yatan gazın ne zaman gün yüzüne çıkacağını bilmeden spor yapıyor. Bizim kayaların üzerine 40 yıllık yapılan gecekondulara heyelan deniyor... bumudur mantık...kimlere rant olacak orası aceba..