Son Dakika: TOKİ Başvuru Ücreti Belli Oldu 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: TOKİ Başvuru Ücreti Belli Oldu 2022

TOKİ 24 il için başvuru detaylarını açıkladı. Açıklamada başvuru ücreti konusuna değinildi ve teminat bedellerine yer verildi.

TOKİ Başvuru 13 Tem 2022 19:18 0
Son Dakika: TOKİ Başvuru Ücreti Belli Oldu 2022

TOKİ Başvuru ücreti 2022 açıklandı.

TOKİ'nin konut kampanyası için duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 24 şehir için başvuruların kabul edileceği, 24 şehirde dar gelirli vatandaşların ev sahibi yapılacağına yer verildi. Başvuru duyurusunun ardındna yeni bir açıklama geldi.

İLLER

TOKİ'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında satılık evlerin detayları, iller ve bilgiler şu şekilde verildi:

BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ konut kampanyasına başvuru yapacak vatandaşların evinin olmaması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 25 yaşını geçmiş olan kişiler başvuru yapabilecek. Gelir şartına baktığımızda ise kişilerin evinin içinde 10 bin liranın altında geliri olması gerekmektedir. İstanbul için ise ücretin 11 bin 500 liranın altında olması gerektiği ifade edildi. 

İkamet şartı ile ilgili "Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir)," ifadelerine yer verildi. 

2022 YILI TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU

TOKİ evlerine başvuru yapacak vatandaşlar , 2+1 ve 3+1 'lik evler için ayrı ayrı teminat ücreti ödemek zorundalar. Başvuru ücreti açıklaması şu şekilde: 3+1 tipi konutlar için, Başvuru bedeli olarak, ilçe/belde nüfusu 15000’in altında olan yerlerde ₺4.000, ilçe/belde nüfusu 15001-40000 arasında olan yerlerde ₺6.000 alınacaktır."

BAŞVURU

24 il için başvurular 18 Temmuz itibarıyla başlayacak. Başvurular Ziraat Bankası ile Halk Bankası raracılığıyla yapılabilecek. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç