Son dakika: TOKİ 250 bin sosyal konutun teslimi hakkında açıklama
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: TOKİ 250 bin sosyal konutun teslimi hakkında açıklama

Son dakika haberi: TOKİ sosyal konut teslimatları ile ilgili açıklama geldi. Gelen açıklamada çalışmaların başladığına yer verildi.

TOKİ Başvuru 29 Ocak 2024 15
Son dakika: TOKİ 250 bin sosyal konutun teslimi hakkında açıklama

TOKİ sosyal konut teslimatları ile ilgili açıklama.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı, Cumhur ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, TOKİ'nin konut teslimatları ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

Son dönemlerde Kurum, seçim çalışmalarını yaparken sahada TOKİ şikayetleri ile karşılaştı. Birçok vatandaş, yıllar önce verilen sözlerin tutulmasını, evlerinin teslim edilmesini isterken Kurum, bu tepkilere kayıtsız kalmadı ve bu konuda açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı son açıklamada TOKİ konut satışları ile ilgili şunları söyledi:

Vatandaşlarımıza ister Tuzla'da isterse Maltepe'de alma imkanı geldi. Yani isterseniz Tuzla'dan isterseniz Maltepe'den alın. 2+1 konutlar için 75 bin lira peşinat, 3+1'ler için 100 bin lira peşinat verecek.

Konut fiyatları ortalama bahsediyorum. 1.6 milyon liradan başlıyor 3.2 milyon liraya kadar ulaşıyor. Ve ödemeler konut tesliminde başlıyor. 180 ay vade ile ödenebiliyor. Vatandaşlarımızın bir kısmı evlerine kavuştu.

Orada arkada vatandaşımızı yanlış yönlendirmek, yanlış bilgilendirmek için çıkıp televizyonlarda, vatandaşların olduğu ortamlarda yanlış anlatıyorlar. TOKİ sözünü tutuyor"

VERİLEN SÜREDE TAMAMLANMADI, FİYATLAR DEĞİŞTİ İFADELERİNE KURUM ŞU ŞEKİLDE CEVAP VERDİ:

2019 yılında bu karar alındı ve hemen ardından konutların yapımına başlandı. Şimdi teslim ediliyor 2023'te 2024'te. Bu süreçte tüm Türkiye bir pandemi süreci yaşamış. Tedarik zinciri bozulmuş. 11 ilde büyük bir yıkım olmuş. Bunlardan etkilenmişiz. Ama buna rağmen sözümüzü tutmak için çalışmışız. Sözümüzü tutuyoruz. Bir kısım vatandaş kavuştu. Bir kızım kavuşacak.

Bunu bırakın 250 bin sosyal konut kampanyası yaptık. İstanbul'a 50 bin sosyal konut yapıyor TOKİ. Hepsinin proje ve inşaat sürecini yönetiyorlar. Biz vatandaşımıza ne söz verdiysek tutarız.

Orada 1.6 milyona verilen konutun yanlış olduğunu herhalde siz söylemezsiniz. 100 bin lira peşinat ile vatandaşa ev alma fırsatı sunuyoruz. Bununla sevini.

TOKİ konutlarına 2+1 konutları 75 bin lira, 3+1 konutları 100 bin lira peşinatla sunuyor. Sözlerimizin tamamını tutan idare var. Konutların bir kısmını teslim ettik. Kalan kısmını da teslim edeceğiz"

250 BİN SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI GELDİ: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Murat Kurum yaptığı açıklamada 250 bin sosyal konut için planlamanın ve inşaatların başladığını söyledi. Proje ve planlamalar sonrası inşaat sürecinin de hızla tamamlanması ve konutların vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor. Size hangi ilden konut çıktı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (15)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 48 Gün Önce
Diyarbakır
Ziyaretçi 2 Ay Önce
Diyarbakır
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Diyarbakır. merkez
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Giresun Merkez 250 bin sosyal konit hak sahibiyim lakin ne bir bilgi ne bir haber ñe zaman baslayava ne zaman teslim olacak
Ziyaretçi 5 Ay Önce
250 s k haberniz varmı Diyarbakır