Son Dakika: TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kura Çekimi Tarihi Açıklandı (Kura Sonuçları Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kura Çekimi Tarihi Açıklandı (Kura Sonuçları Ne Zaman?)

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son dakika açıklamasında konut kura çekimi tarihini verdi.

TOKİ Başvuru 14 Ekim 2022 09:08 0
Son Dakika: TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Kura Çekimi Tarihi Açıklandı (Kura Sonuçları Ne Zaman?)

TOKİ Başkanı Ömer Bulut , TOKİ kura çekimi tarihini açıkladı.

TOKİ 250 bin sosyal konuta başvuru yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu, TOKİ kura çekiminin ne zaman olacağı konusu oldu. Peki 250 bin sosyal konut kurası ne zaman çekilecek? Kura çekimini nasıl izlerim? Kura çekimi sonrası ne olacak? Bu soruların cevapları Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut'tan geldi.

A Haber canlı yayınına katılan TOKİ Başkanı Ömer Bulut , TOKİ 250 bin sosyal konut projesinde Kura çekimi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bulut açıklamasında kura çekimi için tarih verdi. 

250 BİN SOSYAL KONUT

TOKİ , dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut yapıyor. Söz konusu sosyal konutlar 81 şehirde yapılıyor. İstanbul'da 18 , diğer illerde 16 bin liranın altında geliri olan vatandaşlara 250 bin sosyal konut verileceği, yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade ile evler verilecek.

BAŞVURU SAYISI

Geçen gün bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 7.2 milyon kişinin konut için başvuru yaptığını, yapılan değerlendirme sonucunda bu kişilerden 4.2 milyon civarında kişinin başvurusunun olumlu olduğunu söyledi.

TOKİ BAŞKANI KURA TARİHİNİ AÇIKLADI

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı son açıklamada kura çekimi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz. 31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak. Taksit ödemelerinde ihtiyaç olursa devlet yardımcı olur. Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır. TOKİ projeleri dünyada örnek model. 100'e yakın ülke konut projelerimizi öğrenmeye geliyor. Arnavutköy TOKİ projesinde ihaleler sürüyor. Projelerdeki ihalelerin yarısı tamamlanmış durumda."   Kadın erkek TOKİ başvurusu  yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Bu açıklamaya bakacak olursak kura çekiminin Kasım ayı itibarıyla başlayacağı görülüyor. Kura çekimi başladığında il il haberdar olmak için finans7.com uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankaraa

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç