Son Dakika: TOKİ 1 Milyon Arsa İlleri ve Başvuru Açıklaması Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: TOKİ 1 Milyon Arsa İlleri ve Başvuru Açıklaması Geldi

TOKİ sosyal konutlardan sonra arsa başvurusu hakkında açıklama geldi. Bakan Kurum ilk detayları verdi.

TOKİ Başvuru 7 Ekim 2022 15:26 1
Son Dakika: TOKİ 1 Milyon Arsa İlleri ve Başvuru Açıklaması Geldi

TOKİ arsa başvurusu hakkında son dakika açıklaması.

Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında TOKİ arsa başvurusu hakkında son bilgileri verdi.

81 İLDE OLACAK

Bakan Kurum yaptığı açıklamada TOKİ arsalarının 81 ilde ve bazı ilçelerde satılacağını söyledi. Bakanm Kurum "10 Ekim'de arsa başvurularımız başlayacak, 7 Kasım'a kadar sürecek. Bizim amacımız, hedefimiz bu başvurular bittikten sonra hızlı bir şekilde 81 ilimizde büyük bir coşkuyla, adaletli bir seçim ve süreç yönetimi ile burada kuralarımızın hepsi noter huzurunda çekilecek, noter huzurunda vatandaşlarımız yine başvuru şartlarına uygun kardeşlerimiz arasında kurayla belirlenecek. 2023'ün ilk çeyreğine kadar bütün kuraları arsada ve konutta bitirmeyi hedefliyoruz. Arsadan veya konuttan hangisi çıkmışsa, vatandaşımız hangisine müracaat ediyorsa bu manada öncelik hakkını kendisine vereceğiz ve inşallah söz verdiğimiz gibi de iki yıl içerisinde konutlarımızı etaplar halinde teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Siz hangi şehre konut arsası bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek arsaya başvuru yapacaklarla bilgti alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

FİYATLARI

TOKİ arsa fiyatları hakkında daha önce yapılan açıklamada fiyatlara şu şekilde yer verildi:

TOKİ'YE 5 MİLYON BAŞVURU

TOKİ sosyaol konuta başvuru hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, ""Son projemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi kapsamında tüm Türkiye'de 250 bin sosyal konut açıkladık. 81 ilimize nüfusları oranında, gerek merkezde gerek ilçelerinden gelen talepler doğrultusunda dağıtım yaptık. İki milyona yakın gencimiz başvurdu. Şu an için başvuru süresini uzatmak gibi bir çalışmamız yok. Bakarız, o gün vatandaşımızdan gelen talepler doğrultusunda bu ihtiyacı da gidermeye çalışırız. Ama zaten vatandaşımız e-Devlet üzerinden bu başvuruları yapabiliyor. Buna ilişkin herhangi bir sorun, problem de bugüne kadar bize yansımadı." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tekirdağ çerkezkoy de kaç m2 ne kadar fiyatı olacak nasıl başvuru yapılır