Son dakika: Tokat'ta az önce deprem oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Tokat'ta az önce deprem oldu

Son dakika haberi geldi. Tokat'ta az önce bir deprem daha oldu. Deprem çevre illerde de hissedildi.

Son Dakika 18 Nisan 2024 18:21 7
Son dakika: Tokat'ta az önce deprem oldu

Son dakika: Tokat'ta bir deprem daha oldu.

Gece yarısı meydana gelen depremlerden sorna Tokat'ta az önce de bir deprem meydana geldi. Gelen son dakiak bilgilerine göre Tokat merkezde ve çevre illerinde hissedilen depremin korkuya neden olduğu görüldü.

Gelen son dakika bilgilerine göre depremin Sivas, Çorum, Amasya ve Yozgat çevrelerinde de hissedildiği görüldü. Siz depremi nerede hissettiniz? aşağıdaki yorum kısmından yazın.

AFAD AÇIKLADI: 5.6

AFAD tarafından az önce yapılan açıklamada depremin 5.6 büyüklüğünde olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Büyüklük:5.6 (Mw)
Yer:Sulusaray (Tokat)
Tarih:2024-04-18
Saat:18:11:22 TSİ
Enlem:40.05806 N
Boylam:35.95611 E
Derinlik:5.99 km

KANDİLLİ AÇIKLADI

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne ait olup, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme Ve Değerlendirme Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem,in saat 18.11'de meydana geldiğini ve yerin 5 km derinliğinde olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada depremin 5.6 büyüklüğünde olduğuna yer verildi.

UZMAN İSİM UYARDI: 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR

Deprem Uzmanı ve Maden Teknolojisi ve Yer Bilimi Uzmanı Serkan İçelli, dün gece meydana gelen depremler sonrası yaptığı açıklamada bölgede korkulacak bir durumun olmadığını, ancak 23 km'lik bir fayda yaklaşık 4 bin yıldır faaliyete geçmemiş ufak bir atım olduğunu söyledi ve “Korkulacak bir durum yok. 23 kilometrelik bire fayda yaklaşık 4 bin yıldır faaliyete geçmemiş bir fayın üzerinde ufak bir atım oldu. Bu atımlar normaldir çünkü orası çok kaotik bir bölge. Alp Himalaya deprem kuşağında olan ülkemiz Kuzey Anadolu fayı, Doğu Anadolu fayı ve Ege Graben sisteminde bu depremler sürekli devam edecek. Çünkü kıtasal kırıkların yitim zonların da gerçekleşiyor büyük faylar” dedi.

İçelli yaptığı açıklamada bölgede 5.5 civarında depremlerin olabileceğini, depremlerin 6.5'e kadar çıkabileceğini söyledi. İçelli açıklamasında şunları söyledi:

“Faylara özel olarak yaklaşıp o şekilde incelememiz gerekiyor. Bölgeye bütüncül olarak baktığımızda biz yanılıyoruz. Bütüncül bakmayacağız. Tokat’ta deprem olmaz veya Tokat’ta deprem olur dediğinizde gerçekçi olmuyorsunuz. Rasyonel bakmamız lazım. Tokat’ta deprem olmaz nasıl olmaz? Şu fayın üzerinde olmaz dememiz lazım ama maalesef biz onu diyemiyoruz. Bilimde onu söyleyemiyor. Kuzey Anadolu fay zonu şuan da 6, 6.5 büyüklüğündeki depremleri üretebilir. Bu deprem diğer fayları tetikler mi? Tarzında sorular soruluyor. O bölgede 5’li depremin olmaması mümkün değil. Her 4 yılda bir 5’lik depremimiz var. Bunun asıl sebebi 6 Şubat’taki iki büyük deprem. Özellikle Çardak fayındaki depremimiz. Biraz daha Kuzey’e doğru ortalama 3 metre bir baskı uyguladı. Bu 3 metrelik atım Deliler fayı Tecer segmentinden tutunda Kuzey Anadolu fayının Suşehri ilçesinden Amasya makaslama zonuna kadar Niksar makaslama zonuna kadar etki etti. Bu depremler muhtemeldir. 7’lik deprem üretmeseler de 6’lık depremlere hazırlıklı olmamız gerekiyor”

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
Kayseri den hissettik çok kötü sallandik
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Çorum hissedik
Ziyaretçi 13 Gün Önce
yozgat /yerkoy de şiddetli hissettik
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Bende hissettim yozgat yerkoy ilcesi
Ziyaretçi 13 Gün Önce
samsun merkez de baya sallandı