Son Dakika: TOGG Borsaya Açılacak (Hisse Satışı Ne Zaman?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: TOGG Borsaya Açılacak (Hisse Satışı Ne Zaman?)

Son dakika haberi: TOGG'un seri üretimi hakkında açıklama yapan Karakaş, ileri dönemde borsaya açılmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Borsa 25 Kasım 2022 08:27 0
Son Dakika: TOGG Borsaya Açılacak (Hisse Satışı Ne Zaman?)

TOGG borsaya açılacak.

Türkiye'nin Otomobili Girişlim Grubu CEO'su Gürcan KArakaş yaptığı son dakika açıklamasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Karakaş yaptığı açıklamada ileri zamanlarda TOGG'un borsaya açılabileceğini söyledi. 

Yeni ŞAfak'ta yayınlanan haberde , Gemlik'teki fabrikada üretilen TOGG'lar hakkında detaylara yer verildi. Fabrikada 250 robotun görev yaptığına yer verildi. 210 tanesi gövde bölümünde iş yaparken 30 tanesi boya bölümünde, 10 tanesi ise son montaj bölümünde çalışıyor.

Karakaş yapıtğı son dakika açıklamasında üretim ile ilgili, "Boya hattı 310 metreden oluşuyor. Avrupa'nın en temiz tesisi. Boya hattında tüm aşamalar robotlarla tamamlanıyor. Son teknoloji boya hattı bulunuyor. Burada biriken hava 800 derecelik ısıya ulaşan yakma hattıyla temizlenerek doğaya sıfır emisyonla salınıyor. Fabrikanın tamamının yüzde 30 enerjisi 33 bin metrekare araç stok alanında bulunan çatılarda yer alan güneş enerjisi panelinden sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

HER 3 DAKİKADA 1 TOGG ÜRETİLİYOR

Karakaş açıklamasında fabrikada her 3 dakikada 1 TOGG üretildiğini söyleyerek, "Fabrika tamamen faaliyete geçtiğinde 3 dakikada bir Togg üretilecek. Tek bir araç üretilmeye çalışılırsa en baştan en sona kadar 8 saatlik bir süreç gerekiyor" dedi.

BORSAYA AÇILACAK

Karakaş açıklamasının devamında, ileri tarihlerde TOGG'un ilerleyen dönemde borsaya açılabileceğini söyleyerek, "Togg ilerleyen aşamalarda borsaya açılabilir. Bununla ilgili düşüncelerimiz var. Yurt içinde değil yurt dışında borsaya açılabiliriz. Toplamda 300 startup'la görüşüldü ve 19'uyla el sıkışıldı. Gelecekte araç servisinden elde edilen yüzde 70'lik gelir dijital uygulamalardan kazanılacak. Togg'un iş ortakları arasında bu uygulamalar yer alıyor. Örneğin; kilometre yaptıkça Türk Hava Yolları'ndan mil puanı kazanabileceksiniz. Bu uygulamalar bulunduğu ülkenin muadillerine göre entegre edilecek. Togg Europe bunun için çalışacak" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç