Son Dakika: THY Uçağının İniş Sırasında Lastiği Patladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: THY Uçağının İniş Sırasında Lastiği Patladı

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları uçağının iniş sırasında lastiği patladı. İşte son durum.

Son Dakika 6 Ekim 2022 08:33 0
Son Dakika: THY Uçağının İniş Sırasında Lastiği Patladı

Son dakika haberi: THY uçağının iniş sırasında lastiği patladı.

Türk Hava Yolları Uçağında korkutan anlar yaşandı. Gelen son dakika bilgilerine göre İstanbul'dan Hatay'a gitmekte olan uçağın iniş sırasında lastiğinin patladığı öğrenildi. 

Konu ile ilgili son dakika açıklaması Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün'den geldi. Üstün  Twitter adresi üzerinden konuya dair yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul Hatay seferi yapan uçağın iniş sırasında lastiğinin patladığını söyledi.

Patlamanın ardından iniş takımlarının birinin aşırı şekilde ısındığını ve bunun için hemen bölgeye itfaiye ekiplerinin çağrıldığı, bölgeye gelen ekiplerin soğutmayı hemen yaptığını söyledi. 

YOLCU VE PERSONELLERİN DURUMU

Edinilen bilgilere göre THY uçağında yolcu ve personellerin durumunun iyi olduğu ve herkesin uçaktan tahliye edildiği bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamasında Üstün, "TK2256 sefer sayılı  İstanbul (IST) - Hatay (HTY) seferinde uçağımızın iniş sırasında lastiği patlamıştır. Bu patlamaya bağlı olarak uçağın iniş takımlarından birinde  aşırı ısınma  meydana gelmiş ve itfaiye ekipleri iniş sonrası duruma hızlı şekilde müdahale ederek soğutmayı sağlamışlardır. Misafirlerimiz ve ekiplerimiz güvenli şekilde uçaktan tahliye edilmiştir. Sağlık durumlarında bir sorun yoktur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç