Son dakika: THY bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı: Bilet nasıl alınır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: THY bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı: Bilet nasıl alınır?

Türk Hava Yolları tarafından yapılan son dakika açıklamasında deprem illerinden diğer illere gitmek isteyenler için bedava bilet kampanyasının uzatıldığına yer verildi. Peki bilet nasıl alınır?

Yaşam 19 Şubat 2023 08:44 1
Son dakika: THY bedava bilet kampanyası 1 Mart'a kadar uzatıldı: Bilet nasıl alınır?

Son dakika: THY'den bedava bilet kampanyası: Tarih uzatıldı.

Deprem sonrası büyük destekler veren Türk Hava Yolları, diğer illerden yardımları deprem illerine götürürken giden uçaklar, bölgedne başka şehirlere gitmek isteyen vatandaşları ücretsiz getirmeye başladı. Depremden sonra başlayan ücretsiz seferler için bir son dakika açıklaması yapıldı.

THY resmi sosyal medya hesapları üzerindne yapılan son dakika açıklamasında 8 ilde tahliye seferlerinin 1 Mart tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

NASIL BİLET ALINACAK?

THY'den yapılan açıklamada ücretsiz seferlerden faydalanmak isteyen vatandaşların rezervasyon alması gerektiğine yer verildi. Havalimanlarında öncelik rezervasyonu olanlara verilecek. Rezervasyonu olmayan vatandaşlar ise uçakta boş yer olması durumunda alınacaktır. Konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada Türk Hava Yolları, “Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa çıkışlı tahliye uçuşlarımız 1 Mart 2023 tarihine kadar ücretsiz olarak devam edecektir. Tahliye sürecini kolaylaştırmak için havaalanına rezervasyon yaparak gelinmesi gerekir. Rezervasyonu olan yolculara öncelik verilecek olup boş yer kalması durumunda rezervasyonsuz yolcularımız da kabul edilecektir" bilgisini paylaştı.

ŞİMDİYE KADAR 3 BİNDEN FAZLA UÇAK KALKTI

Depremin meydana geldiği ilk günden sonra hemen bölgeye birçok uçak yollayan THY, buralara gönderilen yardımları en hızlı şekilde yetiştirdi. Bölgeye gelen uçaklar ise boş dönmemek için orada yaşayan ve başka şehre gitmek isteyen vatandaşları götürdü. Konu ile ilgili bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Şimdiye kadar deprem ile ilgili bin 516 gidiş dönüş sefer (3 bin 32 uçuş) yaptık. 265 bin 754 vatandaşımızı tahliye ettik. 143 bin 740 kurtarma ekibi ve insani yardım personelini götürdük. 177 kargo seferi ile 10 bin 753 ton yardım malzemesini taşıdık" demişti.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Adıyaman bu iller arasında neden yok