Son dakika: TBMM'nin 12-16 Şubat gündemi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: TBMM'nin 12-16 Şubat gündemi açıklandı

TBMM'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde mecliste bu hafta ele alınacak konulara yer verildi. İşte düzenleme detayları.

Ekonomi 11 Şubat 2024 11
Son dakika: TBMM'nin 12-16 Şubat gündemi açıklandı

Meclisin bu hafta gündemi açıklandı.

TBMM'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde mecliste bu hafta görüşülecek konulara yer verildi. TBMM'ye baktığımızda bu hafta enerji düzenlemesi ilk olarak meclis gündeminde görüşülecek.

Salı günü toplanacak genel kurulda ilk olarak enerji kanunu görüşülecek.

Teklife göre deniz ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecek. İçme kullanma suyu temin edilen alanlar ile kıyı kanunu kapsamındaki sahil şeritleri ise kapsam dışında olacak.

Yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, ülkemizde sıvılaştırılarak dünya piyasalaırna LNG olarak pazarlanabilecek.

Enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışma ve projelere maddi yönden destekler verilecek. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde elektrik hizmetleri taleplerinin kesintisiz karşılanabilmesi için yeni düzenlemeler yapılacak.

SONRAKİ GÜNDEM: SAĞLIK ALANINDAKİ DÜZENLEMELER

Bu düzenlemeden sonra meclis genel kurula Sağlık alanındaki düzenlemeler gelecek. TBMM'de komisyondan geçen hafta geçen düzenleme, bu hafta genel kurulda ele alınacak. Teklif ile istihdamda güçlük çekilen yerlere yapılacak personel alımı sayısı 27 binden 36 bine çıkarılacak.

YARGI REFORMU NE OLACAK?

8. yargı reformu hala kanun haline gelmedi. Geçen hafta taslak düzenleme meclise geldi. AK Partili vekillerin çalışmaları sonucu düzenleme kanun teklifi haline getirilerek kanun teklifi olarak meclise sunulacak. Düzenlemenin bu hafta meclise gelip gelmeyeceği takip ediliyor. Düzenlemeden haberdar olmak için Finans7.com mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (11)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Ehliyet affı bekliyoruz
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Kamu kuruluşlarına taşerona kadro yoksa oy da yok 😁
Ziyaretçi 5 Ay Önce
8.yargı paketi gelsin artık ya daha ne kadar bekleyecek millet
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Kit ve taşerona kadro
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Typ kadro istiyoruz