Son dakika TBMM yoğun gündemle açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika TBMM yoğun gündemle açılıyor

Son dakika haberi: TBMM yoğun bir gündemle açılıyor. Peki gündemde neler var? EYT ne zaman gelecek? Kadro konusu ne zaman gündeme gelecek? İşte son dakika bilgileri.

Haberler 8 Ocak 2023 12:52 28
Son dakika TBMM yoğun gündemle açılıyor

Son dakika : Meclis açılıyor İşte gündemdeki konular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği müjdelerden sonra gözler meclise çevrildi. Yılbaşından sonra geçen hafta açılan ve bir hafta genel kurulda kanun tekliflerini ngörüşülmediği toplantılardan sonra meclis, bu hafta yoğun şekilde mesaisine başlıyor 

Bu hafta yoğun bir gündemle meclis genel kurulu ve komisyonlar toplanıyor. Toplanacak komisyonlarda memur ve emekli maaşlarına zam konusu görüşülecekken daha sonra ise gündeme hemen EYT konusugelecek ve düzenlemenin hızlı bir şekilde yasalaşması sağlanacak.

İLK İŞ MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

TBMM'de ilk olarak memur ve emekli maaşlarına zam gündeme alınacak. Komisyonda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Bu düzenleme ile memur ve emeklilerin alacakları maaşlar düzenlenecek ve buna ek olarak malulluk yaşlılık ile ölüm yalıklarında artış oranı da yasalaşmış olacak. Zam oranı yüzde 30 olacak. Emeklilerin en düşlük maaşları 3 bin 500 lira seviyesinden 5 bin 500 lira seviyesine çıkarılacak. 

EYT GELİYOR

Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi de bu hafta meclise sunulacak. 

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ 400 LİRA OLUYOR

Bu düzenlemelerin yanı sıra işverenlere sağlanan asgari ücret desteğinin 250 liradan 400 liraya çıkarılacağı bildirildi. Korona salgını nedeniyle yapılan kısa çalışma ödeneği ödemelerinde hatalı işlemler nedeniyle SGK'ya eksik bildirilen sigortalıların hizmetleri fiili duruma getirilecek. 

Bunun yanı sıra 2021 yılında Türkiye'de yapılması beklenen , ancak korona nedeniyle iptal edilen UEFA Şampiyonlar Ligi finali için sağlanan vergi istisna ve muafiyetine ilişkin düzenlemeler 2023 yılı için de geçerli olacak.

DAHA SONRA KADRO GELİYOR

TBMM'ye daha sonra kadro geliyor. Siz hangi düzenlemeyi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com |Ankara

Yorumlar (28)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
İlk başlık kadro olsun
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Şeflere 3600
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Devlet hastanesi yemekhane kadro bekliyor..
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ehliyet affi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Ekpss ataması çok çok az ..yazıktır günahtır engellilere hakları olan bir atama olmalı