Son dakika: Taşıtta ÖTV indirimi gündeme geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Taşıtta ÖTV indirimi gündeme geldi

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde bir ÖTV indiriminin hükümet tarafından konuşulduğuna yer verildi.

Taşıt 21 Nisan 2023 09:09 12
Son dakika: Taşıtta ÖTV indirimi gündeme geldi

ÖTV indirimi mi gelecek? Seçimden önce müjde gelecek mi?

İstanbul Taksiciler Odası tarafından düzenlenen bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada ÖTV müjdesi verdi.

Karadeniz Gazı'nın karaya ulaşmasına değinen Bakan Soylu, "Şu anda, Allah nasip ederse Karadeniz gazının, Sakarya Gaz Sahası'nda milletimizle buluşma müjdesini ve ilk sisteme girişini ülkemizde bir onur saati olarak, onur zamanı olarak  şu anda milletimizle paylaşan kıymetli Cumhurbaşkanımızdır. TOGG'u unuttuk, biz unuttuk ama şoför esnafı unutmaz. İnşallah şoför esnafı da en kısa zamanda TOGG'la buluşmuş olacaktır. Ben sürüyorum. Sürüş keyfi güzel, güvenliği güzel. Kaç günden beri İstanbul sokaklarında taksicilerimizle de, şoför esnafımızla da, minibüsçülerimizle de, her biriyle selamlaşıyoruz" dedi.

ÖTV İNDİRİMİ KONUŞULDU

Son dönemlerde yine ciddi oranlara çıkan ÖTV ile ilgili taksici esnafının sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, "ÖTV meselesi gündemimize çok geldi. Maliye Bakanımızla da konuştuk. Cumhurbaşkanımızla bu meseleyi bir kez daha konuşacağız. Ben inanıyorum ki buradan güzel bir haber çıkacak size, ihtiyacınız da var, ihtiyacımız da var. Bunu biliyoruz, konuştuk. Korsan meselesiyle ne kadar uğraştığımızı biliyorsunuz. Aynen uğraşmaya devam edeceğiz. Ona ait yeni bir yöntemi, yeni bir sistemi oluşturuyoruz birlikte. Orada da bir mücadele edeceğiz. Yeni uygulamamız Taksim, bu konuda da biz yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü birileri uluslararası sistem üzerinden burada devreye girmeye çalışıyorlar. O zaman bizim esnafımız en güzel hizmeti ortaya koymak zorunda. Onun için en güzel yönetimi, en güzel sistemi oluşturmak zorunda. Ben onun da çok başarılı bir sistem olacağını düşünüyorum. Şimdi başkanım söyledi 12 bin taksi şu ana kadar o sistemin içerisine girmiş" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu bu açıklaması ile bir ÖTV indiriminin gündemde olduğu mesajını verdi.

ART ARDA MÜJDELER GELİYOR

Seçim sürecine doğru gidilirken hükümet, art arda seçim müjdeleri açıklamaya devam ediyor. Telefon ve bilgisayar alımında üniversite öğrencilerine ilk cihazında ÖTV'siz imkan verilecek. Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve 1 aylık bedava doğalgaz müjdeleri geldi.

Siz hangi müjdeyi bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (12)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
faizsiz kredi
Ziyaretçi 12 Ay Önce
faizsiz kredi
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Engelli vatandaşlar araba bulamıyor bayiler araç yoktur diyorlar bayiler her gün zam yapıyorlar engelli raporuyla artık araç alınmıyor
Ziyaretçi 12 Ay Önce
ÖTV
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Evlenen çifte faizsiz kredi ve ötv siz araç