Son Dakika: Taşıtta ÖTV Düzenlemesi Açıklaması 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Taşıtta ÖTV Düzenlemesi Açıklaması 2022

Taşıtta ÖTV indirimi hakkında son dakika açıklaması geldi. Sektöre yakın isim, ÖTV indirimi bekleyenlerin moralini bozdu.

Taşıt 28 Tem 2022 00:34 1
Son Dakika: Taşıtta ÖTV Düzenlemesi Açıklaması 2022

ÖTV indirimi gleecek mi: Uzman isimden kritik açıklama.

Araçta ÖTV indirimi bekleyenler için son dakika açıklaması. Taşıt piyasasından aldığı haberleri doğru ve tutarlı şekilde paylaşan Emre Özpeynirci, taşıtta ÖTV indirimi tartışmalarına değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun açıklaması ile Resmi Gazete'deki ÖTV düzenlemesine değinen ÖZpeynirci, "CHP liderinin açıklamasıyla, Cumhurbaşkanı’nın ÖTV matrahlarındaki yetkilerini belirten tebliğ tesadüfen arka arkaya gelince, birçok kişinin kafası karışmış görünüyor. Yüzlerce mesaj aldım; “ÖTV indirimi aybaşına yetişir mi mi?” diye soruluyor. Topluca bir cevap vermis olayim;" dedi ve şu şekilde devam etti:

"1) Resmi gazetede yayınlanan tebliğ, zaten aylar öncesinde kararname ile Cumhurbaşkanı’na verilen yetkinin resmi gazetede yayınlanmış olmasıdır. Yani yeni veya farklı bir durum söz konusu değildir.

2) CHP liderinin vaadi ise; seçim vaadidir. Yani seçimde kazanırlarsa ÖTV’yi indireceklerini belirtmektedir. Seçimlere yaklaşık 10-11 ay olduğunu düşünürsek, henüz bu konuda bir beklentiye girmek içim oldukça erken olduğunu söylemek lazım."

ÖTV İNDİRİMİ GELECEK Mİ*

Özpeynirci açıklamasının devamında ise bir ÖTV indirimi gelir mi sorusuna değindi ve şu cevabı verdi: "3) Cevabım; bırakın ÖTV indirimini, yapılması artık zaruri hale gelmiş ÖTV matrah güncellemesini ve engelli araç ÖTV muaf matrahı olan 450 bin TL tutarı bile güncellemeyen hükümetten ÖTV indirimi beklemek ne kadar gercekçi olabilir.

4) Son olarak; eğer hükümet seçim yatırımı olarak bir ÖTV indirimi yapacak olsa dâhi, kişisel tahminim bunu seçimlere 1-2 ay kala düşünür belki. Özetle; dünkü haberleri okuyarak, yakın zamanda ÖTV indirimi beklemek bence büyük bir iyimserlik olur.

Bu arada vergi indirimi söylemi nedeniyle araç alımını bekletenler, haftaya zamlı fiyatlarla karşılaşabilirler. Ama daha da önemlisi, uzun zamandir sıra bekledikleri araçtan vazgeçtiklerinde, yeniden uzun bir bekleme süresine de girebilirler. Benden söylemesi."

ÖTV'NİN İNMESİNİ, HATTA KALKMASINI İSTİYORUM AMA...

Özpeynirci , bu açıklamalarına gelen bazı tepkilere ise şu şekilde yanıt verdi: "ÖTV’nin inmesi hatta tamamen kalkması gerektiğini düşünen, hatta mevcut vergi sistemini ilkel bulan ben şu anda ÖTV indirimi konusunda karamsar davranıyormuşum. Gelen yorumlar öyle. Hayır arkadaşlar ben duruma gerçekçi bakıyor ve değerlendiriyorum."

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Düşünün ilk defa araba aldınız ve ötv geldi aldığınız araba yarı fiyata indi sizce olurmu? Ötv gelse bile araç diyatları artar