Son Dakika: Taşıtta İmece Usulüne Geçildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Taşıtta İmece Usulüne Geçildi

Taşıtta yeni dönem başladı. Birçok vatandaş, imece usulü taşıma şekline geçti.

Taşıt 21 Ekim 2022 17:19 0
Son Dakika: Taşıtta İmece Usulüne Geçildi

Taşıtta yeni dönem: İmece usulü otomobil kullanımı başladı.

Taşıt fiyatlarının her geçen gün ciddi oranda artması ile birlikte vatandaşlar araç alamıyor. 400 bin liranın altında sadece 2 araç kalırken vatandaşlar, ancak ikinci el araba alabiliyor. 

ARABA ALAN DA KULLANAMIYOR

Araç alan kişiler ise yakıt fiyatlarındaki ciddi artışlar nedeniyle aracını kullanamıyor. Toplu tşaıma ile işe gittiğinde arada ciddi şekilde fiyat farkı cebine kalan vatandaşlar, toplu tşaıma da zayı kalınca başka yollara yönelmeye başladı. 

Metrolarda, metrobüs tramvaylarda ve belediye ile özel halk otobüsü ve dolmuşlarda sıkış sıkış işe gitmek gelmek istemeyen vatandaşlal , kendilerine daha hesaplı ve rahat yollar ararken imece usulü araç usulüne geçildiği belirtildi.

Konu iel ilgili bir açıklama yapan Gazeteci Emre Özpeynirci, "Büyük bir kesim otomobil alamıyor, otomobili olanlar ise artan kullanım maliyetlerinden dolayı kullanamıyor. Toplu taşıma da zayıf olunca İstanbul'da imece usulü otomobil kullanımı başlamış. Yani aslında bir nevi paralı otostop veya boş koltuklarını başkasıyla paylaşma gibi." ifadelerini kullandı.

Yasa dışı olmasına rağmen bu şekilde birçok kişinin işlerine gidip gelmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Bunu çözmenin yolu ise denetimden daha ziyade vergi indirimleri, akaryakıt fiyatlarının indirilmesi ve araç fiyatlarının biraz daha aşağı çekilmesi ile olur. 

TAŞITTA İNDİRİM GELİYOR

Taşıtta indirim için 28 Ekim günü işaret edildi. İndirim müjdesi gelince haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finan7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç