Son Dakika: Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Kötü Haber Geldi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Kötü Haber Geldi 2022

Son dakika haberi: Kabine toplantısından sonra beklenen taşeron açıklaması geldi ancak taşerona kadro konusunun daha sonra geleceği öğrenildi.

Çalışma Hayatı 25 Ekim 2022 15:41 0
Son Dakika: Taşerona ve Belediye Şirket İşçilerine Kadroda Kötü Haber Geldi 2022

Taşerona kadroda kabine sonrası açıklama geldi.

Dün düzenlenen kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro meselesine değindi. 

SÖZLEŞMELİLERE KADRODA KAPSAM BELLİ OLDU

Sözleşmeli kamu personelleri ile ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin, "Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Çalışmamız son şeklini alacak. Kapsamda sadece 4B'liler olacak" ifadeleerini kullandı.

Bakan Bilgin bundan önce sözleşmelilere kadro ile ilgili yaptığı açıklamada kamuda özel durumlar dışındaki tüm sözleşme türlerinin tek tipe indirileceğini söyledi. Memurların tüm haklaırnın sözleşmelilere verileceğin ive kadro tahsis edileceğini söyleyen Bakan Bilgin, bu çalışmanın bu ay sona ereceğini söyledi.  Bakan bu düzenleme ile 600 bin personelin kadroya geçmesiyle ilgili sona gelindiğini, teknik çalışmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iki taslan metin ile ilgili karar verileceğini söylemişti.

TAŞERON AÇIKLAMASI: YİNE ERTELENDİ

Bakan Bilgin'e bunun ardından sözleşmelilere kadro konusu ile birlikte taşerona kadronun da mı ele alınacağı sorusuna, "Şu an öncelik sözleşmeli personel düzenlemesi. Biliyorsunuz dosya dosya açıyoruz. Şu an sözleşmelilerle ilgili dosya önümüzde. Sonra diğerleri ele alınacak" şeklinde cevap verdi.

Bakan açıklamasında belediye şirket işçilerine kadro konusuna değinmedi. Düzenlemek apsamında olmadıkları öğrenildi. Ancak seçimlere kısa süre kaldı. Oy oranlarının düşük kalması durumunda bu konu da gündeme gelebilir. Açıklama gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç