Son dakika tahminler geldi: Borsa ne zaman yükselir 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika tahminler geldi: Borsa ne zaman yükselir 2023

Son dakika haberi: Borsada 2023 yılı tahminleri geldi. Ünlü ekonomistler yaptıkları son dakika açıklamasında kritik değerlendirmelerde bulundu.

Borsa 12 Ocak 2023 00:57 0
Son dakika tahminler geldi: Borsa ne zaman yükselir 2023

Borsa ne zaman yükselir 2023

Borsada son günlerde yaşanan sert düüşler sonrası en çok aranan konu, borsada 2023 yılında yükselişin ne zaman başlayacağı konusu oldu. Yatırımcılar, hisselerde yükselişin ne zaman yeniden başlayacağını , son dönemlerde yaşanan sert düşüşlerin ne zaman duracağını soruyor.

NEDEN DÜŞÜYOR?

Borsada bugün de kötü bir gün geride kaldı. Bist 100 endeksi günü devre kesici ile kapattı. Yaşanan sert düşüş sonrası devre kesici devreye alındı. Grafiğe baktığımızda gündüz yeşil başlayan borsada daha sonra düşüş görüldü ve kapanışta yüzde 5.19'luk bir gerileme oldu. İşte endekste bugün yaşanan düşüşün grafiği:

YÜKSELİŞ NE ZAMAN? BORSA NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Borsada yükseliş ne zaman olacak? sorusuna yanıt veren ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu,  seçim sürecinin etkisinin görüleceğini söyledi. Şatıroğlu yaptığı açıklamada, "Seçim tarihleri açılanacak. Seçimler biraz öne çekilecek. 1 ay. Bütün bunlar olduğu zaman borsada güven falan kalmaz. Ondan sonra da herkes çıkar gider diye düşünüyorum. Şu anda o perde henüz başlamadı. Son perde inmedi. Bir toparlanma olursa tam tersine girebilir. Seçim sürecine girildiyse, İBB'ye kayyum atanacaksa borsada düşüş sürer." dedi.

"Küçük yatırımcı . Onlar kısa vadeli düşünüyorlar. Şu anda uzun vadeli düşünülecek bir borsa yok. 2020, 2021 ve 2022'de uzun vadeli diyordum. Ama şimdi uzun vade demiyorum. Borsa seçim sevmez. Belli bir doygunluğa ulaştı. Yeni bir foırsat kollamak gerek. Seçim olur değişir düşer, o zaman tekrar alınabilir. Yatırımcılar altını tercih edebilir. Ben bir süredir altını tercih ediyorum. Hatta gümüşü daha çok öneriyorum."

 İşte o açıklamanın tamamı:

DİĞER EKONOMİSTLERİN TAHMİNLERİ

Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Enflasyona alternatif arayan yatırımcılar başka bir yatırım aracında reel getiri bulamayınca çözümü borsaya akın ederek buldu. Bu ilginin 2023 yılında da ivme kaybederek de olsa devam etmesini bekliyoruz. 2023’de enflasyonun gecikmeli etkilerini görebileceğimiz ve marj daralmalarına karşın daha dirençli olabileceğini düşündüğümüz sektörleri tercih ediyoruz. Borsa 6,500'e doğru yükselecek ancak hisse seçimleri daha önemli olacak" dedi.

Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık yaptığı son dakika açıklamasında, "Hisse bazında artan volatilitenin de etkisiyle zaman zaman kar satışlarını görüyor olsak da büyük resimde piyasayı yukarı yönde izlemeye devam ediyoruz. Bu süreçte endeks hareketinden bağımsız hisse bazında agresif hareketlerin de süreceğini düşünüyoruz. Hisse bazında seçici olmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki 3-6 aylık vadede getiri arayışındaki yatırımcının adresinin hisse senetleri piyasası olmaya devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Gecik Yatırım , Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan borsa ile ilgili yaptığı açıklamada, "2023 yeni bir “Kara Kuğu” ile karşılaşılmazsa tüm bu olumsuzluklar ve bunların etkilerinin ardından yönetilmesi daha kolay bir yıl olmaya aday. Küreselde yüzeysel geçecek bir resesyon, enflasyonda normalleşmeyi destekleyecekken içeride de 2023’te enflasyonun dizginlenmeye başladığını göreceğiz. Eğer içeride yumurtadan bir “Kara Kuğu” çıkarmazsak, istemesek de ekonomimizi 2022’den daha iyi yerlere taşıyacaktır" dedi.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç