Son Dakika Tahmini Geldi: Gram Altında Alım Fiyatı ve Tarihini Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Tahmini Geldi: Gram Altında Alım Fiyatı ve Tarihini Açıklandı

Son dakika haberi: Altın fiyatları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. İslam Memiş , altında alım fırsatını açıkladı.

Altın 24 Nisan 2022 09:25 0
Son Dakika Tahmini Geldi: Gram Altında Alım Fiyatı ve Tarihini Açıklandı

Gram altın yükecek mi? Altını olan almalı mı yoksa satmalı mı? Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

 

Son dönemlerde altın fiyatları ile ilgili yaptığı yorumlarla adından çokça bahsettiren İslam Memiş bir son dakika açıklaması daha yaptı ve altın fiyatları konusunda dikkat çeken bir tahminde bulundu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında gram altın daha da yükselecek mi? Altın fiyatlarında son dönemdeki düşüş devam edecek mi? Elinde altını olan , elinde parası olan ne yapmalı? sorularına yanıt veren Memiş, kritik tarihler vererek önemli uyarılarda bulundu. 

 

KÜRESEL BAZDA ALTIN DEĞER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Küresel piyasalarda alın fiyatları son günlerde yeniden değer kazanmaya başladı Geçen ay 1900 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı, bu hafta önemli yükselişler gösterdi ve 1980 dolarlara kadar gelmişti. Altının bu şekilde son günlerde uluslararası piyasalarda da değer kazandığını söyleyen Memiş, kısa ve orta vadeli olarak ons için ve gram altın için ayrı değerlendirme yapılması gerektiğini söyledi. Memiş açıklamasında, "Şimdi altın fiyatları için yükselişi konuşurken ons altın tarafındaki yükselişler dikkat çekici. 1.980-1.995 dolar bant arasında geziniyor.” ifadelerini kullandı. 

 

ONS ALTINDA BASKI SÜRÜYOR

Amerikan Merkez Bankası 3-4 Mayıs günlerinde para politikası kurulu toplantısı yapacak ve faiz artırım kararı görüşülecek. Büyük olasılıkla 50 baz puanlık faiz artırımının beklendiği toplantı öncesi sıkılaşma açıklamaları ve faiz beklentisi , altının ons fiyatı üzerinde baskı kuruyor. Altının 2 bin dolar üzerine çıkamadığını, Fed'in baskısı olduğunu söyleyen Memiş, buna bağlı olarak Mayıs ayına kadar gram altının 900 ile 940 lira arasıda seyredeceğini söyledi. 940 lira üzerinde kalıcılığın şimdi olmayacağını söyleyen Memiş, 900 liranın altında da kalıcılığının olmadığını ifade etti.

 

DÜŞMELER ALIM FIRSATI: İŞTE ALINMASI GEREKEN FİYAT VE TARİH

Altın fiyatlarında alım fırsatları hakkında bilgi veren Memiş, “Kısa vadede 900 TL biraz daha altında 880 TL gibi rakamlara geri çekilmelerin, altın borcu olan, düğün yapacak olan veya altın almak isteyen vatandaşlara alım fırsatı olacağını düşünüyorum.
Nisan ayının sonuna kadar ki süreçte hem gram altın hem de ons altın için geri çekilmeler bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.” ifadelerini kullandı ve geri çekilmelerin Mayıs ayına kadar alım fırsatı olduğunu söyledi. 

 

Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise altının kaç liradan satılması konusu oldu. Bu konuda da bir değerlendirmede bulunan Memiş, Atın satmanın doğru olmadığını söyleyerek sözlerinin sonuna gelen Memiş, altının yükselirken satılmamasını, ancak ev ya da araba gibi bir şey almak isteyenlerin satması gerektiğini söyledi. İslam Memiş açıklamasını, "Altın genelde yükseldiği için satılmaz. Birşey almak için satılır. Ev, araba alımı gibi"  ifadeleri ile sonlandırdı.

 

Gram altın şu sıralar 915 lira seviyesinde. Ons ise 1931 dolar seviyesinde seyrediyor. 

 

Haberdeki bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez. Haberdeki açıklamalar yazarın verdiği tavsiyelerdir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç