Son Dakika Tahmini Geldi: Dolar Düşer mi , Ne Zaman Düşer 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika Tahmini Geldi: Dolar Düşer mi , Ne Zaman Düşer 2022

Dolar kuru rekor kırmaya devam ederken en çok araştırılan konu , doların düşüp düşmeyeceği konusu oldu. Peki dolar düşer mi? Ne zaman düşer?

Döviz 8 Haz 2022 16:17 1
Son Dakika Tahmini Geldi: Dolar Düşer mi , Ne Zaman Düşer 2022

Dolar kuru ne zaman düşer 2022

Dolar kuru kritik bir seviyeyi daha geride bıraktı. Bugün sabah saatlerinde 17 TL barajını adeta parçalayıp yukarı doğru çıkmaya devam eden dolar kuru az önce 17.20 TL seviyesini geride bıraktı ve yükseliş eğilimini sürdürmeye devam etti. 

SADECE BUGÜN YÜZDE 2.55 YÜKSELDİ

Sabah saatlerinde 16,84 TL seviyesinde olan dolar kuru , 35 kuruş yükseldi ve sadece bugün yüzde 2.55 seviyesinde bir artış gösterdi. İşte dolar kurunda bugün gün içinde yaşanan yükselişin grafiği:

DOLAR NE ZAMAN DÜŞER?

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak yaptığı son dakika açıklamasında şunları söyledi:

"Dolar bugün 17 ile başladı. Bugün yüzde 2'nin üzerinde bir yükseliş var. Dolarla alakalı sinyallerin olduğunu söylemiştik. En önemlisi hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Bakanın konuşması oldu. Çünkü Cumhurbaşkanı faizi arttırmayacağız dedi. Bu konuşmadan sonra Bakanın enflasyonu tercih ediyoruz demesinden sonra dolar tetiklenmiş oldu. Bu açıklamalar gelmese bile dolar yükseliyordu ama bu açıklamalar ittirdi doları. 

Dolarda ne zaman böyle açıklamalar gelse ciddi artış oluyor. Dolarda 20 Aralık öncesi de bu açıklamaları gördük. Ne zaman faiz düşecek dedilerse dolar harekete geçti. Faiz düşecek sözü doları arttırır. Yine bu tarz açıklamalarla dolar hızlanmış oldu. Şu merak ediliyor dönecek mi? Süper bono gelecek mi?

Hatırlayacaksınız geçen hafta sonu , bu hafta aportta olmalııyız demiştik. Dolarda yükselişi de bekliyoruz demiştik. Gidelim şimdi doları bozduralım mı bono hazırlığı mı? Bu sorular çok geliyor. Ama eğer bono çıkacaksa biraz daha yükselmesi gerekir. Ya bilerek isteyerek bono çıkack diye yükselişe izin veriliyor. Ya da bu bono sadece piyasayı rahatlatmak için sunulan bir şey ve aslında böytle olmayacak. 

Doların aşağıya yönlü sadece baskı KKM'den dolayı oluyordu. KKM ile ciddi bir para birikti. Riskler yukarı yönlüydü ama baskılanıyordu. Acaba baskı bitti mi? Ya da bilerek mi yükseltiyorlar? Bunu bilemeyiz. Zaten kademeli çıkışa izin verilyiordu. Bugünkü yükseliş kontrolsüz yükseliş gibi duruyor. 

Doların yukarı çıkmasına neden olacak bilgiler var. Dolar neden yükseliyor ? Neden yükselecek? 3 önemli şey var doların yukarı çıkmasına neden olacak. 

İlki döviz rezervi. MB'nin brüt rezervi 102 milyar dolar. 181.4 milyar dolar borcumuz var. Bu döviz rezervimizin çok üstünde borcumuz var. Arada 78 milyar dolarlık sapma var. Bu para yok ve bu borcun ödenmesi gerekiyor.

2. CDS'miz 730'lara kadar gitti. Dünyada kabul görülebilir oran 300'ler. Bizim CDS'miz 700'lerin üstü. 800'den sonrası patlamış oluyor. Biz de çok riskli bir yerdeyiz. Bu da yabancıların gelmesini engelliyor. 

3. ise KReid derecelendirme notumuz. Buna da yabancılar bakıyor içeri gelmek için bizim de kredi eşiğimiz sapmanın 3 basamak altında.

İşte o açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir caf atasözü derki; türkiye'de kalkıp'ta düşen tek şey .......dir