Son dakika tahmin geldi: İslam Memiş gram altın için rakam verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika tahmin geldi: İslam Memiş gram altın için rakam verdi

İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Memiş, rekor kıran altın fiyatları için net rakam verdi.

Altın 16 Nisan 2023 09:23 0
Son dakika tahmin geldi: İslam Memiş gram altın için rakam verdi

İslam Memiş'ten rekor kıran altın hakkında yeni tahmin geldi.

İslam Memiş bir son dakika açıklamasında bulundu. Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Memiş, kapalıçarşıda rekor fiyat geldiğini söyledi. Kapalıçarşıda 1335 TL'ye kadar gram altının çıktığını söyleyen İslam Memiş, haftanın 1320 lira seviyesinden kapandığını söyledi.

Altın fiyatlarında yeni rekorların beklendiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren İslam Memiş, orta ve uzun vadede yeni rekorların görülmeye devam edilceğini söyledi. Memiş açıklamasında, "Bozdurma fiyatı 1320, alma fiyatı 1328. Yine orta ve uzun vadede yeni rekorlar görmeye devam edeceğiz. 1450-1550 özellikle Haziran'dan sonra bu yükselişler devam edecek. Hem dolar tarafındaki hem ons altın tarafındaki beklediğimiz yükselişler gram altın fiyatını pozitif yönde etkileyecek" dedi.

Geçen hafta Amerika'dan enflasyon verilerinin geldiğini, yüzde 5.2 olarak beklenen enflasyonun yüzde 5 olarak geldiğini söyleyen Memiş, "Küresel piyasaların gözü ABD'nin mayıs toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımı yapacak mı? Pas geçecek mi? Bu tarafı yakından takip etmeye devam ediyoruz" dedi ve bu tarafın yakındna takip edileceğini söyledi. 25 baz puanlık bir faiz artırımı ile Fed'in faiz artırımlarını sonlandıracağı bildirilirken bu durumun altının ons fiyatını pozitif yönde etkileyen faktörler arasında olacak.

ALTIN ONS FİYATI NE KADAR OLACAK?

Altın ons fiyatında hedefin 2 bin 452 dolar olduğunu söyleyen Memiş, "Merkez bankalarının kenara çekilmesi altın fiyatlarını 2352 dolar seviyesine kadar ons altın tarafında yükselişini destekliyor. Jeopolitik riskler ve belirsizliklerde de bir miktar artışlar var. Yıl içerisinde bu yükselişlerin devam edeceğini söyleyebilirim" dedi.

YATIRIMCILARA ÖNEMLİ UYARI

Altın yatırımcılarına önemli bir uyarısı olduğunu söyleyen Memiş, "Özellikle çok yüksek bir rakamda olduğumuz için kısa vadede bir düzeltmeye ihtiyacı var teknik olarak. Bu da zamanında altın almamış hem ons tarafında hem gram tarafındaki uyarıları dikkate almamış yatırımcılar için 1300 lira seviyesi altındaki sarkmalar zaman zaman fırsat olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek haftalarda buraların beklenmeye devam edileceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Memiş, "Bir trend sürekli değer artışlarıyla yoluna devam etmez. Mutlaka belli bir seviyeden sonra değer artışları ile yoluna devam etmez. Mutlaka belli bir seviyeden sonra kar satışları gelir. Bu kar satışları da hiç altın almamış ve altın borcu olanlar için bir fırsat olacağını söyleyebilirim. Ancak elinde altın bulunduranlar da alım-satım makas aralığından dolayı yüksekten satalım düşüşte yerine koyarız diyorlar o piyasa bitti" dedi.

ALTIN FİYATLARINDA HEDEF NE? KAÇ TL OLACAK?

Altında ciddi bir makas aralığı olduğunu, bu nedenle al sat yapılmaması gerektiğini, uzun vadede 1450 ile 1550 TL seviyelerinin görüleceğini söyleyen Memişi, al sat için "Öyle bir şey yok" dedi ve "50-60 liralık bir makas aralığı var. Öyle bir riske gerek yok. Dolayısıyla beklemeye devam etsinler. 1450-1550 gibi rakamlar var önümüzde" ifadelerini kullandı.

Memiş, yaz aylarının gelmesi, düğünlerin yaklaşması ile birlikte yükselişlerin yeniden hızlanacağını söyledi.

"KISA VADEDE DÜŞEBİLİR AMA..."

Altında kısa vadede düşüş olabileceğini söyleyen Memiş, "Kısa vade için mutlaka bir kar satışta bir düzeltme olacaktır. Oradan da alma ihtiyacı olanlar alıp yoluna devam edebilir"

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatlarında son durum şu şekilde:

ALTIN/ONS FİYATINDA SON DURUM 
2.004,54

ALTIN/GR SPOT FİYATINDA SON DURUM
1.247,12

CUMHURİYET ALTINI FİYATINDA SON DURUM
8.131

ZİYNET ALTINI FİYATINDA SON DURUM
8.131,25

GRAM ALTIN FİYATINDA SON DURUM
1.326,28

ÇEYREK ALTIN FİYATINDA SON DURUM
2.039,05

YARIM ALTIN FİYATINDA SON DURUM
4.078,10

ATA ALTIN FİYATINDA SON DURUM
8.943,02

14 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATINDA SON DURUM
874,08

22 AYAR BİLEZİK GRAMI FİYATINDA SON DURUM
1.274,97

GREMSE ALTIN FİYATINDA SON DURUM
21.602,00

ALTIN/ONS TL FİYATINDA SON DURUM
38.879

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç