Son dakika: Şubat celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri nasıl, nereden öğrenilir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Şubat celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri nasıl, nereden öğrenilir?

Son dakika: Askerlik yerleri ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı.  Peki Şubat 2023 celbi nasıl öğrenilir? İşte MSB, e-Devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı...

Asker Alımı İlanları 25 Ocak 2023 11:54 0
Son dakika: Şubat celbi askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri nasıl, nereden öğrenilir?

Son dakika: Askerlik yerleri ve erlerin sınıflandırma sonuçları açıklandı. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklamasıy yapıldı. Yapılan açıklamada, şubat, mart ve nisan döneminde silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ile erlerin sınıflandırma sonuçlarının belirlendiği duyuruldu. Peki Şubat 2023 celbi nasıl öğrenilir? İşte MSB, e-Devlet askerlik yerleri sorgulama ekranı...

2023 Şubat Celbi Askerlik Yerleri Açıklandı

Askerlik yerleri, Milli Savunma Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamaya göre 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere açıklandı.

Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Şubat Celbi 2023 Askerlik Yerleri Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Er adayları, Şubat ayı celbi askerlik yerleri e-Devlet üzerinden sorgulanacak. Askerlik yerleri sorgulama işlemi, E-Devlet şifresi ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleştirilebilecek.

Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edilecek.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç