Son dakika: Staj ve çıraklık sigortası için kritik süreç başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: Staj ve çıraklık sigortası için kritik süreç başlıyor

Staj ve çıraklık düzenlemesi için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada kritik sürecin başlayacağına yer verildi.

Çalışma Hayatı 6 Haz 2023 16:21 33
Son dakika: Staj ve çıraklık sigortası için kritik süreç başlıyor

Staj süreç ve çıraklık sigortası için süreç netleşiyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin yürürlüğe girmesindne sonra yüz binlerce kişi, staj ve çıraklık sigortası düzenlemesinin bir an önce meclise gelmesini beklemeye başladı. Seçimlerden önce gelen açıklamalar sonrası vatandaşlar, staj çıraklık düzenlemesini beklemeye başladı.

YENİ KABİNE TOPLANIYOR

Seçimlerin sona ermesinden sonra yeni kabine toplanıyor. Bugün yapılacak toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek gündeme ilişkin açıklamalar yapacak. Açıklamada kabinede alınan kararlar duyurulacak.

STAJ VE ÇIRAKLIK AÇIKLAMASI

Önceki Bakan Vedat Bilgin staj ve çıraklık düzenlemesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Staj bir çalışma olarak sayılmıyor, orada biz işçi işveren ilişkisi olmuyor. Çıraklıkta da durum farklı onun içinde bir çalışma yapıyoruz. Biz EYT çalışmasını ben daha bakan değilken çalışmaya başladık. Emekli olacak insanların yaş ortalamasının nereye geleceğine baktık. 50 yaş ortalaması makul bir orandı. Türkiye'nin nüfusu hala genç bir nüfus. Türkiye'de istihdam yarattığımız sürece çalışma yapabileceğimiz insanlar var" ifadelerini kullanmıştı.

KRİTİK SÜREÇ BAŞLIYOR

Seçimden sonra yeni kabine kuruldu ve bugün kabine toplantısı yapılacak. Kabinede bu konularda görüşme yapılması bekleniyor. Ancan çıraklık düzenlemesinin ancak sene sonuna yetişebileceği bildiriliyor. Düzenleme geldiğinde kaçırmamak, bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (33)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Staj hayallerde kaldı 5 sene devamke çalışmaya
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Stajı çıkarmıyacaklar milleti avutuyorlar işte 5 sene daha bişey yapmazlar
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bunlar çıkarmaz şimdi diyecekler yerel seçimden sonra seçim bitecek milletin parasını boşa harcayamayız diyecekler Suriyeliler yedirecekler...
Ziyaretçi 11 Ay Önce
5000 gün ne oldu ya hakkımızı istiyoruz borçlandık çalışmıyoruz kim ödeyecek bu borcu maç oynanırken kural değiştirdiniz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Fransa gibi sokaklara mi dokulelim hakkımız için