Son dakika: SPK, borsadaki düşüşün nedenini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son dakika: SPK, borsadaki düşüşün nedenini açıkladı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı yaptığı son dakika açıklamasında borsada geçen hafta yaşanan düşüşün detaylarını açıkladı.

Borsa 20 Ocak 2023 08:16 0
Son dakika: SPK, borsadaki düşüşün nedenini açıkladı

Son dakika haberi: Borsada geçen hafta neler yaşandığını SPK Başkanı açıkladı.

Geçen haftralarda borsada yaşanan sert düşüşler sonrası flaş açıklama geldi. Gelen açıklamada SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'e tüm detayları aktardı. Güngör yayınladığı yazısında SPK Başkanına sorduğu soruları ve cevaplara yer verdi.

Gönül, geçen hafta borsada ne yaşandı sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Borsa bu seviyeden çıkar ya da iner" demek yanlış. Biliyorsunuz, son dönemde yabancı yatırımcı daha önceki dönemlere göre daha az. Daha çok yeni giren yerli yatırımcılar var. Onlar da daha çok kripto ve mevduattan gelen yatırımcılar… Biraz sakin ve temkinli olunması gereken dönemlerdeyiz. Zaman zaman borsada düzeltme hareketleri yaşanması normal. Yabancı yatırımcı da gelebilir. Ama şunu söyleyebilirim: Geçtiğimiz hafta olan harekette olağanüstü toplantılar yapıldığı iddiaları doğru değil. Biz SPK olarak sık sık Borsa İstanbul ile bir araya geliriz. Bir kriz masası kurulmadı. Bu süreçte bazı sosyal medya hesaplardan borsada olağanüstü toplantılar yapıldığı, Külliye'ye çağrıldığımız yazıldı. Bunları yazanlar iyi niyetli değil"

SOSYAL MEDYAYA DERİN İNCELEME

SPK Başkanı Gönül açıklamasının devamında, sosyal medyada hisselere ciddi bir yönlendirim olduğunu , bu hesapların incelemeye alındığını söyledi. Denetimlerin sıkılaşacağını söyleyen Gönül, küçük yatırımcıların korunacağınmı , spekülatörlere cezaların kesileceğini söyledi. Öte yandan Gönül, küçük yatırımcıların finansal okur yazarlık konusunda adım atması gerektiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç