Son Dakika: Sözleşmeliye Kadro ile Uzman Çavuşlara, Usta Öğreticilere Kadro Var mı , Verildi mi 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Son Dakika: Sözleşmeliye Kadro ile Uzman Çavuşlara, Usta Öğreticilere Kadro Var mı , Verildi mi 2022

Sözleşmelilere kadroda uzman çavuşlara kadro var mı? Usta öğreticilere kadro geldi mi? İşte son dakika açıklaması.

Çalışma Hayatı 28 Kasım 2022 20:57 40
Son Dakika: Sözleşmeliye Kadro ile Uzman Çavuşlara, Usta Öğreticilere Kadro Var mı , Verildi mi 2022

Usta öğreticilere, uzman çavuşlara kadro geldi mi?

KAbine sonrası gelen açıklamadan sonra usta öğreticiler, uzman çavuşlar kendilerine kadro gelip gelmediğini araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yaptığı açıklamada kadro verilecek ve verilmeyecek meslekleri paylaştı. Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Bu çalışma ile 657 sayılı 4B maddesini temel dayanak haline getirerek sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirledik. Mahalli idareler dahil olmak üzere 3 sene çalışan personeller alınacak. Ayrıca 1 yıl da aday memurluk süresi olacak. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 yıllık süre sonunda gerçekleşecek. Hali hazırda 3 yılı dolanlar hemen aday memurluğa geçiş yapacaklar. Henüz bunu doldurmayanlar 3 yılın sonunda aynı hakı alacak. Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi ise süreleri de dolacağı için doğrudan kadroya geçecek. Yeni statüye göre kamudaki 520 binden 424 bini isteğe bağlı olarak kadroya geçebilecek. Kadro dıındaki sözleşmeli askeri personel akademik personel, KİT personeli, sanatçı, meclis danışmanı, sağlık yöneticisi ve tamamı sözleşmeli kurum çalışanlarıdır. Sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyenlerin jhakları devam edecek sonra kadroları kendiliğinden gelecek. KAdroya geçenler 4 yılın sonunda tayin hakkına kavbuşacak. Belediyelerdekiler sadece belediyelere geçecek."

Bu açıklamaya bakacak olursan sözleşmeli uzman erbaşlar, sözleşmeli asker statüsünde olduğu için kadroya alınamayacak. Sizce kadro verilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek sözleşmeli personeller bu sayfada >>> bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (40)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
en fazla onlar yani uzman çavuşlar hakediyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Kadro Verilmelidir, Yıllarını Vatana Adamış Uzman Çavuşlara Kadro Verilmemesi Düşündürücüdür. Arkasında Nasıl Bir Niyet Vardır,Bilemiyoruz. Niyet Ne Olursa Olsun,Vatan Sevgimizde Azalma Olmaz, Vatan Sevgisi İmandandır. Kadrolu Olmayı Tüm Uzman Çavuşlar Hak Ediyor, Saygılar.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Uzman erbaşlarin ve uzman erlerin ana sudu gibi halidir kadro bu insanlar bu ülkenin evladı değilmi.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
usta öğreticilere kadro var mı yok mu anlamadım.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Bahçedeki bahçıvan a kadro var. Masasında çalışan memura var. Onlar rahat çim eksin masasında çalışsın diye bu vatan topraklarına can veren kahraman uzman cavuslara kadro gelmesse zaten yazıklar olsun